aA
Kilus ažiotažui dėl vadinamosios „auksinių šakučių“ pirkimo istorijos, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas su Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadove Diana Vilyte antradienį aptars kariuomenės viešųjų pirkimų problemas.
Diana Vilytė
Diana Vilytė
© DELFI / Andrius Ufartas

„Ministras 14 valandą susitiks su VPT vadove aptarti tolesnį bendradarbiavimą viešųjų pirkimų srityje“, - BNS sakė ministro atstovas spaudai Vaidotas Linkus.

VPT praėjusį antradienį paskelbė, kad 2014 metais įvairius virtuvės įrankius iš bendrovės „Nota bene“ kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau, nei rinkoje - jų įsigyta už 4 tūkst. eurų, o bendra sutarties vertė siekė apie 174 tūkst. eurų.

Po VPT išvados, kad sutartis yra negaliojanti ir turi būti nutraukta, kariuomenė šią savaitę paskelbė grąžinanti įrankius įmonei „Nota bene“.

2014 metais Lietuvos kariuomenė su bendrove pasirašė bendros 1,622 mln. eurų vertės preliminarią lauko virtuvių atsarginių detalių ir agregatų pirkimo sutartį. Jos vertė beveik dukart viršijo planuotą pirkimo sumą - 724 tūkst. eurų. D. Vilytė yra sakiusi, kad kariuomenės specialistai galėjo tiesiog nepasirašyti tokios sutarties.

VPT paviešinus konkurso vertinimo išvadą ir kilus ažiotažui, Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, nors prieš tai kelis kartus buvo nutraukusi tyrimą dėl sukčiavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.