aA
Nigerijoje, kelyje netoli naftos pramonės centro Port Harkorto, užpuolikai pagrobė 15 naftininkų, šeštadienį pranešė policija.
Naftos platforma
Naftos platforma
© Scanpix

Pranešdamas apie naujausius neramumus regione, Upių valstijos policijos atstovas Nnamdis Omonis sakė: „15 naftos (pramonės) darbuotojų, tarp jų – vairuotojas, vakar buvo pagrobti nežinomų užpuolikų, kurie po šūvių į orą ... užgrobė jų transporto priemonę Omoku ir Elelę (jungiančiame) kelyje.“

Pasak atstovo, naftos ir dujų kompanijos „Nestoil“ darbuotojai vyko į savo biurą Port Harkorte, bet buvo pagrobti. Visi jie yra nigeriečiai.

N.Omoni taip pat sakė, kad policija ieško pagrobėjų: „Tikriname to rajono krūmynus ir upelius. Mūsų vyrai yra visur. Kaip įmanydami stengiamės išgelbėti aukas ir suimti pagrobėjus.“

Garsių nigeriečių ir užsieniečių pagrobimai, ypač – šalies pietuose, kur išgaunama nafta, buvo įprastas dalykas pirmajame šio amžiaus dešimtmetyje, kol 2009 metais vyriausybės paskelbta amnestija sumažino neramumus regione.

Įkaitai paprastai būna paleidžiami sumokėjus išpirką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.