aA
Penktadienį tūkstančiai žmonių išėjo į Argentinos sostinės gatves, protestuodami prieš masinius atleidimus, infliaciją ir komunalinių paslaugų tarifų didėjimą. Manifestaciją surengė šalies Centrinė darbininkų sąjunga (CDS).
Mauricio Macri
Mauricio Macri
© AFP/Scanpix

17 valandą vietos laiku protestuotojai susirinko aikštėje priešais prezidento rūmus „Casa Rosada“.

„Jeigu vyriausybė nekeis ekonominės politikos, mes tęsime savo kovą, rengdami streikus ir protesto akcijas“, – pareiškė vienas iš CDS lyderių Pablo Micheli.

Protestuotojai reikalauja, kad valdžia peržiūrėtų dujų ir elektros tarifus, kurie per pastarąjį pusmetį išaugo kelis kartus, ir padarytų galą atleidimų bangai.

Nacionalinis protesto žygis prasidėjo trečiadienį iškart keliuose Argentinos miestuose. Penktadienį manifestantai atvyko į Buenos Aires. Kai kuriais duomenimis, nuo 2015 metų gruodžio 10 d., kai į valdžią atėjo prezidento Mauricio Macri vyriausybė, šalyje darbo neteko 194,4 tūkstančio žmonių, iš jų apie 67 tūkstančius – valstybiniame sektoriuje. Pasak vyriausybės atstovų, sutartys nutrauktos tik su 10 tūkstančių valstybės tarnautojų. Maždaug pusė jų neatliko jokių funkcijų ir nė karto nepasirodė darbo vietoje po M. Macri inauguracijos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.