aA
Jūs darysite pažeidimus - mes bausime ir viešinsime pažeidėjus, nes gėda kartais drausmina labiau nei keliolikos eurų bauda. Tokiu sprendimu vadovaujasi Šiaulių apskrities policijos pareigūnai ir praneša, kaip sekėsi auklėti vairuotojus rugsėjo 1 dieną.
Reidas Šiauliuose: pareigūnai puikiai žino vietą, kur vairuotojai mėgsta „palakstyti“
© Šiaulių aps. VPK

Rugsėjo 1-osios vakarą Šiauliuose, Tilžės gatvėje, ant viaduko, Šiaulių apskrities policija surengė reidą. Mišraus patruliavimo būdu buvo matuojamas automobilių greitis. Civiliais drabužiais apsirengęs pareigūnas ant viaduko viršaus rankiniu radaru fiksavo pažeidėjų greitį, o viaduko apačioje budėję kolegos stabdė prasižengėlius.

Atkarpoje, kur vyko reidas, leidžiamas greitis – 50 km/h. Skubančių vairuotojų netrūko – protokolai už greičio viršijimą surašyti 19 vairuotojų. Dažniausiai greitis buvo viršytas nuo 20 – 30 km/h (važiuota daugiau nei 70 km/h greičiu). 3 šiauliečiai važiavo greičiau nei 80 km/h, o vienas lėkė net 93 km/h greičiu. Pastarasis besileisdamas nuo viaduko ir pamatęs pareigūnus staigiai kirto per stabdžius, tačiau atsakomybės išvengti jam nepavyko. Vienas vairuotojas baudą gavo ne tik už greičio viršijimą, bet ir už tai, kad nesegėjo saugos diržo.

Tai jau trečias tokio pobūdžio reidas ant šio viaduko. Būtent šioje vietoje šiauliečiai mėgsta „palakstyti“ - ankstesnių reidų metu buvo nustatytas net 112 km/h greitis. Policija planuoja, kad panašių akcijų, tik kitose miesto vietose, vairuotojai gali tikėtis artimiausioje ateityje.

Pirmąją rugsėjo savaitę visoje Lietuvoje taip pat vyksta „nulinės tolerancijos“ akcija, tai reiškia, kad net menkiausias greičio viršijamas nebus toleruojamas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.