aA
Gabone areštuota apie 1000 žmonių dėl smurto, kuris kilo paskelbus žinią, kad prezidentas Ali Bongo perrinktas antrajai kadencijai, pranešė ketvirtadienį vidaus reikalų ministras.
Neramumai Gabone
Neramumai Gabone
© AFP/Scanpix

„Librevilyje buvo nuo 600 iki 80 areštų, dar nuo 200 iki 300 – kituose šalies rajonuose“, – sakė per spaudos konferenciją Pacome Moubelet-Boubeya.

Anksčiau išrinktasis prezidentas A.Bongo pasmerkė smurtą, kurį lydėjo Nacionalinės Asamblėjos pastato padegimas; jis sakė, kad „demokratija neatrodo gerai, kai atakuojamas parlamentas“.

Susirėmimai trečiadienį įsiplieskė iškart, kai A.Bongo buvo paskelbtas šeštadienį vykusių prezidento rinkimų nugalėtoju. Opozicijos šalininkai gatvėse skandavo „Ali turi išeiti!“

Gatvėse tvyrant sumaiščiai A.Bongo pagyrė „taikių ir skaidrių“ rinkimų rezultatus, nors opozicija tvirtina, kad balsavimas buvo suklastotas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.