aA
Čekijai, kaip ir kitoms Europos Sąjungos valstybėms, gresia potencialus teroro aktų pavojus. Tai sakoma ketvirtadienį paskelbtoje šalies Informacinio saugumo tarnybos (IST) ataskaitoje, kurioje analizuojama padėtis Čekijoje 2015 metais.
Čekijai gresia potencialus teroro aktų pavojus
© Sipa Press/Scanpix

Bet, pažymima dokumente, IST "neaptiko ekstremistų aktyvumo, kuris keltų konkrečią grėsmę ir tiesioginį pavojų demokratinei santvarkai šalyje".

Specialiosios tarnybos duomenimis, pernai iš Čekijos į Siriją dalyvauti karo veiksmuose "Islamo valstybės" gretose išvyko septyni žmonės. Bet jie visi anksčiau atvažiavo į Čekiją iš musulmonų šalių ir čia buvo neilgai.

"Tūkstančių radikalų patikrinimas rodo, kad kai kurie iš jų naudojosi Čekija kaip tranzitine valstybe kelyje tarp Artimųjų Rytų ir Vakarų Europos", - sakoma Čekijos specialiosios tarnybos ataskaitoje.

Kartu IST konstatuoja, jog dėl migracijos krizės Čekijoje suaktyvėjo nacionalistinės ir kraštutinės dešiniosios organizacijos, propaguojančios ksenofobiją ir rasizmą, padaugėjo demonstracijų prieš migrantų priėmimą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.