aA
Rugsėjo 1-osios išvakarėse - vėlų trečiadienio vakarą - Vilniaus kelių policija surengė reidą, kuris baigėsi gerokai po vidurnakčio. Pareigūnams teko naudoti elektrošoko prietaisą, dujas ir antrankius.
Rugsėjo 1-osios išvakarės Vilniuje: muštynės su policininkais, girti vairuotojai ir dviratininkė
© DELFI (E.Skardžiaus nuotr.)

Reidas prasidėjo apie 22 val., tačiau dar prieš jį, važiuodami į Dunojaus gatvę pareigūnai sustabdė du pažeidėjus.

Vienas ekipažas Minsko plente sustabdė BMW, kurį vairavo dviejų metų stažo neturintis jaunuolis. Tokie vairuotojai privalo būti negėrę nė lašo, o šitas buvo išgėręs - 0,17 prom.

Kitam ekipažui Trakų Vokėje įkliuvo „Opel“ vairuotojas. Paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti, be to, dar ir neblaivus (0,59 prom.). Automobilis, kuris gali būti konfiskuotas, išvežtas į saugomą aikštelę.

Reido metu Dunojaus gatvėje įkliuvusiam girtam (1,24 prom.) vairuotojui (gim. 1978 m.) irgi gresia automobilio praradimas. „Volvo S40“ teismo sprendimu gali būti konfiskuotas, jį vairavęs neblaivus vyras neturi vairuotojo pažymėjimo (niekada jo ir neturėjo). Todėl „Volvo“ taip pat išgabentas į saugomą aikštelę.

Dunojaus gatvėje nemalonumai ištiko ir „Nissan Leaf“ blaivų vairuotoją. Jis bus baudžiamas už tai, kad sėdo prie vairo neturėdamas teisės vairuoti.

Apie 23.30 val. vienas iš reide dalyvaujančių ekipažų nuvažiavo į Olandų gatvėje esančią „Lukoil“ degalinę įsipilti kuro. Netikėtai čia jiems teko griebtis elektrošoko prietaiso „Taser“, dujų ir antrankių.

Kaip pasakojo liudininkai, atbėgusi labai girta moteris, matyt, norėjo pasislėpti degalinėje, tačiau nespėjo pasiekti durų - likus keliems metrams iki tikslo ją pasivijo pusnuogis vyras ir smogė į veidą. Supratęs, kad tai matę žmonės skambina į policiją, vyriškis spruko. Tuo metu atbėgo dar vienas girtas asmuo (sumuštoji teigė, kad tai jos vyras). Jis pasišūkaliojo su gatvę jau perbėgusiu mušeika, pastarasis netrukus grįžo į degalinę.

Vienas kitą koneveikiantys vyrai ėmė stumdytis, konfliktas kaito. Tai stebėjo iš kažkur atsiradęs trečias, vyresnis sugėrovas. Ir tuo metu kuro atvažiavo Kelių policijos ekipažas.

„Tuomet pasirodė policininkas. Tie du ėmė priešintis pareigūnui, vienas bandė smogti. Tada pasirodė antras policininkas ir prasidėjo kova du prieš du“, - DELFI pasakojo įvykio liudininkas.

Pareigūnai agresyvius girtus vyrus tramdė elektra ir dujomis, abu surakino antrankiais. Tuo metu į pagalbą atlėkė dar trys ekipažai.

Primuštai moteriai, kuri buvo tokia girta, kad jau sunkiai paėjo, buvo iškviesta greitoji pagalba. Apžiūrėjus paaiškėjo, kad ji nors kiek rimčiau nesužalota, todėl buvo nuspręsta nuvežti ją į blaivyklą (nakvynės namus „Sala“).

Pasak pareigūnų, moteris ir trys vyrai - viena kompanija. Kartu prisigėrę jie kažko susipyko, nors dar turėjo, ką gerti - vieno iš jų kuprinė buvo pilna alaus „bambalių“.

Abu sulaikytieji nuvežti į komisariatą. Jie ir ten nenurimo - rėkavo, keikė vienas kitą ir pareigūnus. Moterį mušęs pusnuogis vyras neatskleidė savo asmens duomenų (tikėtina, kad pasakys juos prasiblaivęs kameroje). Kitas nebuvo toks paslaptingas, pasisakė, kas jis toks (gim. 1982 m.).

Vidurnaktį reido dalyviai atvažiavo į Pylimo gatvę. Čia įtarimų sukėlė tarp mašinų „nardžiusi“ dviratininkė. Įtarimai pasitvirtino - mergina „pripūtė“ 1,03 prom.

Įtartinas pasirodė ir dviratininkas, kuris važiavo gatve, o pamatęs policiją nulipo nuo dviračio ir ėmė jį vestis šaligatviu. Policininkams vyras tvirtino alkoholio negėręs: „Gėriau tik kavos“. Bet alkoholio matuoklis parodė 0,29 prom.

Nurodymui sustoti nepakluso „Subaru“ vairuotojas - jis ramiai, nedidindamas greičio pravažiavo pro kordoną, neva nepastebėjęs, kad pareigūnas jį stabdo. Pasivijus ir patikrinus alkotesteriu paaiškėjo, kad vyras išgėręs, tačiau leidžiamos normos neviršijo - 0,22 prom.

Policininkų ir žurnalistų akivaizdoje įvyko incidentas tarp taksistų. Prie šviesoforo sustojusį taksi automobilį „Volkswagen“ pasivijo kitas taksi („Opel“) ir užblokavo jam kelią. „Opel“ vairuotojas konkurentui šaukė: „Tai mano užsakymas!“. Viskas baigėsi tuo, kad „Volkswagen“ keleivė persėdo į „Opel“.

Paskutinis per reidą įkliuvęs neblaivus vairuotojas - vaikinas (gim. 1994 m.), vairavęs „CityBee“ automobilį „Peugeot“. Nustatytas 0,74 prom. girtumas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.