aA
Prasidedant naujiems mokslo metams, į sostinės savivaldybės valdomus darželius nepateks apie 4,8 tūkst. vilniečių vaikų.
Į Vilniaus darželius nepateks 4,8 tūkst. vaikų
© Vida Press

„Prieš beveik pusantrų metų, kai mes suskaičiavome realų vietų trūkumą, trūko per 7 tūkst. vietų Vilniaus mieste, šiandien trūksta 4 tūkst. vietų. Iš viso laukiančiųjų savo eilės yra 4,8 tūkst., bet 800 pasirinkę eiti ir į privačius“, – žurnalistams trečiadienį sakė meras Remigijus Šimašius.

Savivaldybės vadovai žada, kad rudenį iš viso bus atidaryti penki darželiai, juose sukurta 713 naujų vietų darželinukams.

Už 2 mln. eurų atnaujintose buvusio Suaugusiųjų mokymo centro patalpose Žirmūnuose duris rugsėjo 1-ąją atveria „Ąžuolo“ darželis, Laisvės prospekte darbą pradeda „Kodėlčiuko“ darželio naujas skyrius. Į abi įstaigas susirinks apie 400 darželinukų. Dar trys nauji valstybiniai darželiai su daugiau kaip 300 naujų vietų pradės veikti iki lapkričio 1-osios. Iki metų pabaigos ketinama sutvarkyti vieną darželį Antakalnyje, kitų metų rugsėjį – dar vieną Naujamiestyje.

Anot sostinės vicemero Valdo Benkunsko, viena iš penkių atsinaujinusių įstaigų – rudenį pradėsiantis veikti darželio „Medinėlis“ Karoliniškėse modulinis priestatas.

Tokių surenkamų modulinių priestatų, kuriuose galima įkurdinti maždaug šešias darželinukų grupes (apie 120 vaikų), iki 2017-ųjų pabaigos Vilniuje ketinama įrengti apie 15-oje įstaigų.

V. Benkunskas teigė, kad tokie iš anksto pagamintų modulių darželiai jau du dešimtmečius statomi Švedijoje, Suomijoje, jie yra pigesni, greičiau pastatomi, bet pagal energetinius ir higienos reikalavimus nėra blogesni už tradicinės statybos įstaigas.

„Pavyko per šiuos metus iš esmės sustabdyti eilės augimą, nes turime didesnį vaikų antplūdį šiais metais, palyginti su pernai rugsėju. Be to, yra priešmokyklinis ugdymas – 800 vietų, kainavusių mums po Seimo sprendimo, kad šešiamečiai privalo lankyti tas įstaigas“, – BNS sakė vicemeras.

Prieš rugsėjo pirmąją iš viso eilės patekti į savivaldybės darželius sostinėje laukė daugiau nei 12 tūkst. vaikų, apie 8 tūkst. jų į įstaigas pateko. Dar 4505 vilniečiai lanko privačius darželius, savivaldybė jiems kompensuoja 100 eurų išlaidas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.