aA
Panevėžyje į darželius vaikai pradedami registruoti elektroniniu būdu.
Panevėžyje į darželius bus galima registruotis internetu
© Vida Press

Tokia galimybė tėvams, registruojantiems vaikus jau šiems mokslo metams, suteikiama nuo rugsėjo 1-osios.

„Nuo rugsėjo 1-osios ją paleisime registruoti vaikus tėvams. Dabar perkeliame visus sąrašus į sistemą, šiais mokslo metais kažkiek rankiniu būdu darėme, bet sistema leido daug ką susitvarkyti: automatiniu būdu sistema tėvus taip pat informuos apie pasikeitimus“, – BNS sakė Švietimo skyriaus vyr. specialistė Zita Satkauskienė.

Ji teigia, kad darželinukų Panevėžyje daugėja: jų pernai buvo 4400, šiemet – per 4500. Vaikų darželiuose padaugėjo daugiausia dėl to, kad savivaldybė suteikė teisę teikti prašymus ir kitose savivaldybėse registruotiems vaikams. Tokių naujų darželinukų šiemet yra 178.

Savivaldybės duomenimis, ikimokyklinės įstaigos šiuo metu dar turi 235 laisvas vietas, tačiau 121 vaikas darželį pradės lankyti įpusėjus mokslo metams, 34 dar atvyks pasirašyti sutarties, o 164 neapsisprendžia, kurią įstaigą pasirinkti. Tai įvertinus, laisvų vietų lieka per 20.

Eilės sudaromos automatiniu būdu, atsižvelgus į šiuos prioritetus: darželį jau lanko vaiko brolis ar sesuo, socialinės rizikos, daugiavaikė šeima. Tėveliai sužinos ir apie laisvas vietas įvairiose įstaigose. Z.Satkauskienė sako, kad elektroniniu būdu į laisvas vietas registruoti vaikus bus galima dar ir šiems mokslo metams, vienas iš prioritetų priimant vaikus bus ir prašymo pateikimo laikas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.