aA
Paskutinis vasaros savaitgalis nepašykštėjo šilumos, todėl keliuose suintensyvėjo automobiliais prie ežerų, jūros ar į gamtą skubančių gyventojų srautai. Tačiau, kaip bebūtų gaila, ne visi eismo dalyviai vasarą palydėjo atsakingai, nes keliuose policijos pareigūnai vieną po kito tramdė neblaivius vairuotojus.
Arvydas Kuneika
Arvydas Kuneika
© Telšių aps. VPK

Rugpjūčio 26-28 dienomis Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, keliuose užtikrindami eismo saugumą ir kontroliuodami eismo dalyvius, Telšių mieste ir rajone užkirto kelią tolesnei septynių neblaivių vairuotojų kelionei. Du iš jų, 40 ir 41 metų vyrai, būdami neblaivūs, nesuvaldė vairuojamų mašinų ir sukėlė eismo įvykius. Kiti penki, 19-52 metų vairuotojai, automobilius vairavo būdami vidutiniškai ar sunkiai apsvaigę. Du iš jų – ne tik neblaivūs, bet ir neturėdami teisės vairuoti transporto priemones, praneša Telšių apskrities policija.

Rugpjūčio 26-osios vakarą, apie 20.24 val., Telšių rajone, Varnių miestelyje nuo vairavimo nušalintas girtas vairuotojas, kurį ne tarnybos metu sulaikė Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus Kelių patrulių būrio vyriausiasis patrulis Arvydas Kuneika. Pareigūnas automobilį, kurį vairavo įtartinas vairuotojas, pastebėjo įvažiuojantį į degalinę.

„Išvydęs „Ford Mondeo“ automobilį, prisiminiau, kad prieš dieną, tarnybos metu patruliuojant, su kolega būtent jo ieškojome Varniuose, gavę pilietiško gyventojo skambutį apie galimai neblaivų vairuotoją. Tąkart jam pavyko išsisukti nesučiuptam, tačiau kilo įtarimas, kad jis ir vėl gali būti neblaivus“, – penktadienio vakaro prisiminimais dalijosi pareigūnas. Iškvietus kolegas, pareigūno nuogąstavimai pasitvirtino – teisės vairuoti neturinčiam, prie neįregistruoto „Ford Mondeo“ vairo sėdėjusiam 19-mečiui nustatytas vidutinis – 1,63 promilės girtumas. Jaunuolis patrauktas administracinėn atsakomybėn. Jam gresia 1158-1448 eurų bauda su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

„Kiekvienas pažeidėjas – tai žingsnis nelaimės kelyje link. Todėl nuolat vykdomos prevencinės priemonėms jiems kontroliuoti ir nukentėjusių eismo įvykiuose asmenų skaičiui keliuose mažinti“, – teigė Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas.

Policijos pareigūnai ragina eismo dalyvius elgtis atsakingai ir saugiai, ypač artėjant rudens sezonui, kai keliuose eismas taps itin intensyvus. Pareigūnai taip pat dėkoja pilietiškiems gyventojams, kurie nelieka abejingi ir praneša policijai apie galimai neblaivius vairuotojus ar kitus stebimus pažeidimus Bendrojo pagalbos centro tel. 112.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.