aA
Naktį iš penktadienio į šeštadienį, rugpjūčio 27-ąją, Kybartų kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė įspūdingą cigarečių kontrabandą. Iš Rusijos Kaliningrado srities vykusio vilkiko puspriekabėje, po dvidešimčia tonų kasos aparatų juostų, muitininkai aptiko daugiau nei 64 tūkst. eurų vertės baltarusiškus nelegalius rūkalus.
Keistos kontrabandos sulaikymas Kybartuose – baltarusiškas cigaretes vežė iš Rusijos
© MKT

Vilkikas „Renault“, vairuojamas Rusijos piliečio I. M., iš Kaliningrado srities į Kybartų kelio postą atvažiavo šeštadienį, apie 1 val. nakties. Vairuotojas deklaravo vežantis daugiau nei 20 tonų kasos aparatų ir faksų popierinių juostų krovinį. Tačiau pareigūnai turėjo įtarimų, kad vilkike gali būti slepiama kontrabanda, tad mašina buvo detaliai patikrinta rentgeno kontrolės sistema, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Vilkiko puspriekabės dugne aptikta slėptuvė, kurioje pareigūnai rado 22 498 pakelius cigarečių „Minsk Super Slims“ be banderolių. Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 64 tūkst. eurų.

Pareigūnus nustebino tai, kad iš Kaliningrado srities į Lietuvą gabenta būtent baltarusiškų rūkalų kontrabanda – paprastai tokie rūkalai įvežami per rytinę šalies sieną (pastaraisiais metais – ir iš Latvijos teritorijos). Tiesa, šių metų gegužę tame pat Kybartų poste jau buvo sulaikyta baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabanda. Bet ji vežta iš Lietuvos į Rusiją, o muitinės pareigūnai tuomet net juokavo, kad Kaliningrado srityje matyt bus pritrūkę cigarečių, jeigu jas jau mėginama įvežti kontrabandos būdu.

Šįkart nelegalios cigaretės buvo be jokių banderolių, tad tikėtina ir jų falsifikavimo galimybė. Tokios tikimybės negalima atmesti, žinant, kad nelegalios baltarusiškos cigaretės pastaraisiais metais tapo itin populiarios Vakarų Europoje ir užima net iki 10 proc. jos juodosios rinkos.

Automobilis ir nelegalūs rūkalai sulaikyti, vilkiko vairuotojas irgi buvo sulaikytas dviem paroms, artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės jam skyrimo.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.