aA
18-metė mergina iš Nigerijos susidegino taip protestuodama prieš tėvų jai primestą santuoką su nemylimu žmogumi, trečiadienį pranešė vietinė radijo stotis
Binta Gambo pirmadienį iš nevilties dėl priverstinės prieš kelius mėnesius įvykusios santuokos pasmerkė save pražūčiai ugnyje.

Mergina iš šiaurinės Nigerijos provincijos prieš tai tėvui sakė norinti išsiskirti su savo vyru, kuriam niekada nejautė jokių jausmų. Beje, jos vyras taip pat prisipažino tėvui, kad iš šios santuokos greičiausiai nieko nebus ir paprašė sutikti su jų išsiskyrimu, tačiau merginos tėvas nenorėjo nieko girdėti.

Kaimynai girdėjo degančios merginos klyksmus, tačiau išgelbėti jos jau nebepavyko. Pirmadienį mergina mirė vietinėje ligoninėje. Nigerijoje dar ir dabar yra gana plačiai paplitusios priverstinės santuokos, kai merginos privalo ištekėti už jų tėvo parinkto jaunikio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.