aA
Indonezijoje per staigius potvynius ir žemės nuošliaužas, kurios gyventojus palaidojo jų namuose, žuvo 24 ir dingo dar 26 žmonės, sekmadienį pranešė pareigūnas.
Indonezijoje per potvynius ir žemės nuošliaužas žuvo 24 ir dingo dar 26 žmonės
© I.Ledkalnynės nuotr.

Nuo šeštadienio nesiliaujančios liūtys sukėlė rimtus potvynius Centrinėje Javoje, kur užlieta tūkstančiai namų, sakė nelaimių valdymo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho.

„Pradiniai duomenys ... rodo, kad potvynių ir žemės nuošliaužų Centrinėje Javoje poveikis nulėmė 24 (žmonių) žūtį ir dar 26 (žmonių) dingimą“, – sakoma pareigūno pareiškime.

Vietos televizijų parodytuose reportažuose matėsi kaimų gyventojai ant savo namų stogų ir rudu vandeniu apsemti jų automobiliai bei namai.

Labiausiai nukentėjo tie šios tankiai apgyvendintos provincijos rajonai, kuriuose yra palankios sąlygos žemės nuošliaužoms susidaryti. Ten purvo, akmenų ir vandens srautai nešė automobilius ir griovė namus.

Viename rajone penki žmonės buvo palaidoti savo namuose, kai nuošliauža užpylė jų kaimą. Kitame rajone devyni žmonės žuvo, kai bandė valyti nuolaužas nuo kelio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.