aA
Penktadienio vakarą Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė priemonę Jonavoje ir Jonavos rajone, kurios metu buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas.
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Pareigūnams dar važiuojant į Jonavą iš Kėdainių įtarimų sukėlė Josvainiuose keliu važiuojantis dviratininkas, kuris, pamatęs policijos pareigūnus, tuoj šoko nuo dviračio ir bandė apsimesti, kad dviratį vedasi. Patikrinus jo blaivimą, alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,54 prom.

Netrukus Jonavos rajone buvo sustabdytas dar vienas įtarimų sukėlęs vairuotojas, kuris ne tik „įpūtė“ 0,49 prom., bet ir vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Prasidėjus priemonei Jonavos mieste buvo toliau stabdomi vairuotojai ir tikrinamas blaivumas. Dvi valandas trukusio reido metu buvo patikrinta apie 100 vairuotojų. Per šį laiką buvo užfiksuoti penki „nedapūtimo“ atvejai, atitinkamai alkotesterio parodymai buvo 0,17, 0,37, 0,08, 0,06, 0,18.

Reido metu sustabdytas vairuotojas, kuriam niekaip nesisekė teisingai pūsti į alkoholio matuoklį. Tokiais atvejais dažniausiai tampa aišku, kad vairuotojas bando apgauti alkoholio matavimo prietaisą. Vis dėlto policininkai kantriai bandė paaiškinti, kaip pūsti teisingai, kad galima būtų gauti tikslius duomenis.

Supratęs, kad išsisukti nepavyks, vyras prisipažino: „Geriau vieną alaus, palaukime 15 minučių, tada pusiu“. Pareigūnai sutiko.

Praėjus 15 minučių, vyras viską atliko teisingai – deramai papūtė. Nustatytas lengvas girtumas – 1,00 promilė.

Tada pareigūnų tonas pasikeitė, nes vairuotojas melavo, tikrai gėrė ne vieną alaus bokalą.

Priemonės metu buvo užfiksuoti keli nežymūs pažeidimai. Vienas iš jų netgi pralinksmino pareigūnus. Jaunuolis, kuris vairavo BMW visureigį, neturėjo pakankamo vairavimo stažo ir nebuvo užsiklijavęs žalio klevo lapo lipduko. Vaikinas prajuokino pareigūnus teigdamas, kad lipduką turi, bet nusiklijavo, nes automobilis su klevu nesolidžiai prieš merginas atrodo. Vaikinui teko čia pat lipduką vėl užklijuoti.

Dar viena mergina vairavo automobilį neturėdama su savimi vairuotojo pažymėjimo, o vienas vyras, būdamas taksi keleiviu, važiavo neprisisegęs saugos diržo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.