aA
Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Seimo ir savo vardu pareiškė užuojautą dėl Didžiosios Britanijos parlamentarės Jo Cox tragiškos žūties. Užuojautos laiške Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės Bendruomenių rūmų pirmininkui Johnui Bercow rašoma, kad mus labai sukrėtė parlamentarės nužudymas.
Jo Cox
Jo Cox
© AP/Scanpix

Pasak Seimo Pirmininkės, šiuo brutaliu nusikaltimu buvo nutrauktas jos ryžtingas įsipareigojimas ir atstovavimas ją išrinkusiems žmonėms. Ši kruvina ataka dar kartą primena, kad turėtume visi kartu siekti geresnio pasaulio, kuriame neliktų vietos neapykantai ir smurtui.

„Aukos artimiesiems ir Jūsų šalies žmonėms norime palinkėti tvirtybės šiuo sunkiu metu“, – teigiama Seimo Pirmininkės L. Graužinienės užuojautoje.

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vicepirmininkas, Lietuvos premjeras (2006-2008) Gediminas Kirkilas, LSDP vardu pareiškė užuojautą D. Britanijos Leiboristų partijos vadovui Jeremy Corbynui dėl tragiškos britų parlamentarės Jo Cox žūties.

„Ši tragiška žinia buvo labai netikėta ir su dideliu liūdesiu šiandien prisimename šią nepaprastą kovotoją ir politikę. Reiškiame užuojautą jos šeimai, draugams ir kolegoms. Jo netektis – didelis skausmas mums visiems. Tačiau jos idėjų ir darbų palikimas, tikiu, įkvėps tūkstančius demokratijos, žmogaus teisių ir taikos gynėjų visame pasaulyje ir ypač dabar – tokių tragiškų įvykių kontekste“, – rašoma LSDP užuojautos laiške.

Kaip jau skelbta, britų parlamentarė J. Cox buvo pašauta savo rinkimų apygardoje netoli Šiaurės Anglijos Lydso miesto. Ji buvo užpulta Bristolio vietovėje, kur buvo atvykusi susitikti su rinkėjais.

J. Cox buvo elitinio Kembridžo universiteto absolventė ir dirbo vienoje pagalbos organizacijoje, kol 2015-aisiais buvo išrinkta į parlamentą. Ji buvo žinoma dėl savo kovos už moterų teises.

Debatuose dėl galimo Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES J. Cox pasisakė prieš „Brexit“.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.