aA
Viduržemio jūroje rastos prieš mėnesį katastrofą patyrusio keleivinio oro linijų „EgyptAir“ lėktuvo nuolaužos, praneša BBC.
Rastos „EgyptAir“ lėktuvo nuolaužos
© AFP/Scanpix

Paieškose dalyvaujantis Prancūzijos laivas „keliose vietose“ aptiko fiuzeliažo nuolaužų, rašoma katastrofos tyrimą atliekančios Egipto institucijos išplatintame pranešime.

„EgyptAir“ lėktuvas „Airbus A320“, kuriame buvo 66 žmonės, sudužo Viduržemio jūroje gegužės 19 dieną pakeliui iš Paryžiaus į Kairą.

Nuolaužas aptikęs tyrimų laivas „John Lethbridge“ atplaukė į Egiptą praėjusią savaitę vykdyti paieškų Viduržemio jūroje pasitelkus povandeninį robotą.

Prieš beveik mėnesį, gegužės 19 d., tragiškai pasibaigė iš Prancūzijos sostinės Paryžiaus į Egipto sostinę Kairą lėktuvo „Airbus A320“ vykęs skrydis MS804, kuriame buvo 66 žmonės.

Egipto tyrėjai sako, kad nuolaužos identifikuotos keliose vietose.

Lėktuvo katastrofos aplinkybės iki šiol buvo labai miglotos. Lėktuvas dingo iš graikų ir egiptiečių radarų ekranų, prieš tai neišsiuntęs signalo, kad kažkas nutiko. Anksčiau buvo pranešta apie užfiksuotus juodųjų dėžių siunčiamus signalus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.