aA
Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas teigia norįs, kad, atsižvelgiant į šaudynes Orlande, būtų užkirstas kelias ginklus nusipirkti į teroristų stebėjimo sąrašą įtrauktiems asmenims, rašo agentūra BBC.
D. Trumpas ragina griežtinti ginklų prekybą
© AP/Scanpix

D. Trumpas socialiniame tinkle rašė, kad susitiktų su Nacionaline ginklų asociacija (NRA), siekiant aptarti šį klausimą.

Sekmadienį naktiniame gėjų klube 49 žmones nušovusį Omarą Mateeną Federalinis tyrimų biuras (FBI) buvo įtraukęs į teroristų stebėjimo sąrašą.

Iki šios dienos D. Trumpas tvirtai palaikė nuomonę, kad turi būti ginamos ginklų turėtojų teisės, o žymaus verslininko kandidatūrą praėjusį mėnesį parėmė pati NRA. Tačiau trečiadienį D. Trumpas rašė norįs, kad į teroristų stebėjimo sąrašą įtrauktiems asmenims nebūtų leidžiama įsigyti ginklų.

FBI turi du stebėjimo sąrašus. Mažesnis draudžia atvykti ir išvykti iš JAV, o kitas sąrašas yra didesnis. Į jį buvo įtrauktas ir O. Mateenas. Žudikas 10 mėnesių buvo įtrauktas į sąrašą, kol vyko tyrimas dėl vyro darbe išsakytų neapykantą kurstančių komentarų. Tačiau FBI priėjo prie išvados, neva nebuvo įrodymų, kad vyras kelia teroro grėsmę.

29-erių afganų kilmės JAV pilietis O. Mateenas birželį nusipirko šturmo šautuvą ir pistoletą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.