aA
Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis dar nežino, ar prašys Seimo panaikinti korupcijos byloje figūruojančio „darbiečio“ Vytauto Gapšio imunitetą.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys
© DELFI / Domantas Pipas

„Kol kas yra tik sprendžiama. Mes dar nesame numatę, tiesiog nėra paruoštas dar nei pats tekstas. Jis iš pradžių turėtų raštu nukeliauti į Seimą. Kol kas dar yra tik sprendžiama, tiesiog nesu priėmęs dar sprendimo“, – trečiadienį LNK Žinioms sakė generalinis prokuroras.

Evaldas Pašilis
Evaldas Pašilis
© DELFI / Karolina Pansevič

Jis tvirtino sprendimą priimsiąs artimiausiomis dienomis.

Prokuratūros duomenimis, nuo praėjusių metų rudens iki šių metų sausio pabaigos Vilniuje koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per susitikimus su V. Gapšiu už koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, t. y. už įtaką frakcijos Seime nariams ir asmenišką balsavimą Seime, tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 tūkst. eurų kyšį.

Įtariama, kad vienu atveju tai atlikta per uždarąją akcinę bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesams transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 tūkst. eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. eurų – per galbūt apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

V. Gapšys ikiteisminiame tyrime turi specialiojo liudytojo statusą. Šis statusas suteikiamas esant duomenų apie galimą nusikaltimą, bet nesant galimybės pateikti įtarimų. V. Gapšys, kaip Seimo narys, turi teisinę neliečiamybę. Ją panaikinti gali tik Seimas.

„Darbietis“ neigia prokuratūros įtarimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.