aA
Didžioji Britanija turi paruošusi „absoliutų veto“ bet kokiems Europos Sąjungos kariuomenės planams, trečiadienį pareiškė britų gynybos sekretorius Michaelas Fallonas prieš kitos savaitės referendumą dėl Britanijos ateities Bendrijoje.
UK Defence Secretary Michael Fallon
UK Defence Secretary Michael Fallon
© Reuters/Scanpix

Pranešimai, kad ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini siūlo suformuoti bendras pajėgas, kelia pasipiktinimą Britanijoje, kur už šalies pasitraukimą pasisakanti „Brexit“ stovykla, norinti užbaigti Briuselio kišimąsi į šalies reikalus, turi nedidelę persvarą prieš savo priešininkus.

„Britanija turi absoliutų veto bet kokiems veiksmams, siekiant Europos kariuomenės, ir tai nėra siūloma“, – M.Fallonas sakė NATO gynybos ministrų susitikimo kuluaruose Briuselyje žurnalistams.

„Kariuomenės yra svarbiausios valstybių narių suverenumui ir aš negirdžiu jokios paramos iš Prancūzijos ar Vokietijos. Daugiau nematau nė vieno, kas norėtų, kad jų kariuomenė būtų kontroliuojama iš Briuselio“, – pareiškė jis.

Pasak M.Fallono, pagrindinis dėmesys yra skiriamas ES valstybių narių bendradarbiavimui, kaip rodo bendros pastangos pažaboti nelegalią migraciją arba ginklų embargo prieš vyriausybę kovojantiems sukilėliams Libijoje užtikrinimas, kuriam neseniai pritarė Jungtinės Tautos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.