aA
NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareikalavo Rusijos atitraukti pajėgas bei karinę techniką iš Ukrainos ir nutraukti su Kijevu kovojantiems paramą prorusiškiems separatistams.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas
© AFP/Scanpix

„Rusi turi liautis rėmusi kovotojus ir atitraukti savo pajėgas bei karinę techniką iš Ukrainos teritorijos“, – sakė J.Stoltenbergas po Briuselyje įvykusio NATO šalių ir Ukrainos gynybos ministrų susitikimo.

Jis sakė, kad JAV vadovaujamas Aljansas toliau rems Kijevo vyriausybę ir niekada nepripažins Rusijos įvykdytos „neteisėtos Krymo aneksijos“.

„Reaguodama į Rusijos veiksmus, NATO padidino savo paramą Ukrainai. Mūsų politinis ir praktinis angažavimasis nuo 2014 metų yra beprecedentis“, – pabrėžė J.Stoltenbergas.

NATO vadovas sakė, kad Rusija toliau įvairiais būdais remia separatistus, siunčia jiems įrangą ir patarėjus, sutelkusi savo karius palei sieną su Ukraina ir padidinusi savo karines pajėgas Kryme, kuriame įsikūrusi Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.