aA
Tokijo gubernatorius trečiadienį parašė atsistatydinimo pareiškimą, patekęs į kritikos ugnį dėl didžiulių asmeninių išlaidų.
Yoichi Masuzoe
Yoichi Masuzoe
© Reuters/Scanpix

67 metų Yoichi Masuzoe nusprendė atsistatydinti prieš vietos asamblėjoje numatytą balsavimą dėl nepasitikėjimo gubernatoriumi.

Yoichi Masuzoe informavo Tokijo įstatymų leidžiamojo susirinkimo pirmininką apie savo ketinimą pasitraukti iš užimamų pareigų prieš vėliau trečiadienį numatytą balsavimą dėl nepasitikėjimo, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Žinia apie gubernatoriaus atsistatydinimą paskelbta Tokijui rengiantis organizuoti 2020 metų vasaros olimpines žaidynes. Nors Yoichi Masuzoe pasitraukimas veikiausiai nepaveiks miesto pasirengimo sporto šventei, jo bėdos tapo dar vienu smūgiu skandalų persekiojamoms olimpinėms žaidynėms.

Yoichi Masuzoe nekart teko aiškintis žiniasklaidai ir įstatymų leidėjams dėl didžiulių išlaidų užsienio kelionėms, internetu įsigyjamiems meno kūriniams ir poilsiui prabangiuose viešbučiuose bei SPA, dalis kurių buvo padengta oficialiomis lėšomis.

Gubernatorius tvirtino, kad nepažeidė jokių įstatymų, tačiau pripažino padaręs etikos klaidų ir nekart atsiprašė, tačiau jo pastangos nuraminti kritikos audrą buvo bergždžios.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.