aA
Amūro srities Belogorsko mieste, Rusijos minėjimo dieną, įvykdytas mažametės nužudymas. Pirminiais duomenimis, vaiką nužudė jos alkoholikas tėvas, kuris teigė sumaišęs savo vaiką su lėle, praneša newsru.com.
Kraupiai dukrą nužudęs girtas vyras: palaikiau ją lėle
© Shutterstock nuotr.

Oficialioje srities prokuratūros interneto svetainėje pranešama, kad šiuo metu įtariamasis suimtas.

Vaikas nužudytas buvo naktį prieš šventę, kai tarp vyro ir jo žmonos kilo konfliktas. Galiausiai moteris išėjo iš namų kartu su vyresniąja dukra iš pirmosios santuokos, o jos vyras, būdamas girtas, puolė su peiliu dvejų metukų mergaitę.

Baudžiamoji byla iškelta pagal Rusijos Federacijos Baudžiamojo kodekso 105 straipsnio antrą dalį („Mažamečio nužudymas“). Vyrui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Tyrimo metu aptiktas mergaitės kūnas be galvos, taip pat nužudymo įrankis.

„Šiuo metu Belogorsko miesto prokuratūra organizavo patikrinimą, ar Belogorsko miesto administracijos švietimo komitetas ir globos institucijos ėmėsi visų profilaktinių priemonių“, – teigiama pranešime spaudai.

Baudžiamosios bylos dėl brutalaus nužudymo tyrimą prižiūri prokuratūra. Belogorsko administracijos spaudos tarnyba pranešė, kad įtariamasis yra anksčiau teistas miesto gyventojas, gimęs 1985 metais.

Nustatyta, kad šventės išvakarėse nužudyto vaiko tėvas ir motina piktnaudžiavo svaigalais. Kilus konfliktui motina išėjo iš namų, palikusi vyrą su dviem mažamečiais vaikais.

„Naktį vyras atėjo pas savo tėvus ir pasakė, kad nužudė dukrą“, – pridūrė spaudos tarnyba.

Administracija patikslino, kad daugiavaikė šeima, kurioje įvyko tragedija, yra asociali ir įtraukta į rūpybos institucijų sąrašus.

Vaikai iš tėvų ne kartą buvo paimti. Abu tėvai buvo gydomi nuo alkoholio ir buvo patraukti į administracinę atsakomybę dėl tėvų pareigų nevykdymo, perduota TASS.

Kaip patikslino „Vesti FM“, sulaikytasis per apklausą paaiškino, kad susidorodamas su dukra palaikė ją lėle.

Srities vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad gubernatorius Aleksandras Kozlovas nurodė socialinėms tarnyboms teikti visapusišką pagalbą organizuojant vaikų globą ir suteikti psichologinį pagalbą nusikaltimo liudininku tapusiam vaikui.

„Tuo pačiu metu bus atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl to, ar laiku visais lygiais buvo imtasi priemonių kontroliuojant situaciją šeimoje“, – pridūrė spaudos tarnyba.
Likę du vaikai iš šeimos paimti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.