Praėjusią savaitę programišius, vadinantis save Peace (iš angl. k. taika) pabandė parduoti 117 mln. socialinio tinklo „Linkedin“ vartotojų elektroninių paštų ir slaptažodžių, rašo theregister.com.

Pagrobtų „Linkedin“ slaptažodžių analizė parodė, kad daugelis vartotojų naudoja lengvai atspėjamus slaptažodžius, tokius kaip „123456“, „Linkedin“, „password“, „123456789“, „12345678“.

Panašu, kad „123456“ slaptažodis yra naudotas daugiau nei milijoną kartų (1 mln. 135 tūkst. 936 kartus), o žodis „linkedin“ kiek retesnis – kaip slaptažodį ji naudojo maždaug 207 tūkst. žmonių. Aišku, „linkedin“ buvo naudojamas ir kaip bazinis žodis, kuris buvo įvairiai modifikuojamas.

Tačiau analizė atskleidė ir dar vieną tendenciją. Panašu, kad net jei žmonės nenaudoja itin lengvai atspėjamų žodžių, jų slaptažodžiai yra per silpni, kad atlaikytų žiaurias programišių pastangas įsilaužti į socialinių tinklų sąskaitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)