aA
Antradienį nusižudė “Nippon Credit Bank” banko, kurį rugsėjo 4 dieną prijungė i konsorciumą interneto investicijų kompanija “Softbank”, prezidentas Tadayo’as Honmas.
Antradienio rytą Osakoje (Vakarų Japonija) T.Honmą sekretorė rado pasikorusį ant susuktos užuolaidos. Osakoje banko prezidentas buvo dėl susitikimo su miesto banko vykdomąja valdžia.

Trečiadienį vakare NCB išleido trumpą pranešimą apie neaiškiomis aplinkybėmis žuvusį vadovą. Suteikti papildomos informacijos spaudos atstovė atsisakė.

T.Honma tapo NCB vadovu, kai banko nuosavybė buvo perkelta iš Japonijos vyriausybės rankų į “Softbank” konsorciumą. Konsorciumui taip pat priklauso “Orix” ir “Tokio Marine & Fire Insurance” kompanijos. Trys konsorciumo narės dėl skolų prirėmė į kampą NCB, nes 1998 metais bankas turėjo didelių problemų su paskolom.

Prieš atėjimą į NCB T.Honma buvo “Tokyo Small and Medium Business Investment Consultation” kompanijos viceprezidentas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.