aA
Artėjant Seimo rinkimams LŽ toliau primena skaitytojams ir kandidatams kai kurias jų veiklos "smulkmenas" Socialdemokratinės vienybės puoselėtojai V.Andriukaitis ir Č.Juršėnas.
V.Andriukaitis ir Č.Juršėnas
V.Andriukaitis ir Č.Juršėnas
© "Lietuvos žinios"
Daugiau nei prieš pusmetį pasklidus kalboms apie galimą socdemų ir LDDP susijungimą, LDDP lyderis Česlovas Juršėnas teigė, kad "tai - nesvarstytina", o Socialdemokratų partijos pirmininkas Vytenis Andriukaitis kategoriškai atkirsdavo, jog tai - tikrų tikriausia antis.

Nuo socialdemokratų atskilę "dutūkstantininkai" vienu balsu tvirtino, jog žengti tokį žingsnį juos privertė lyderio bei partinės linijos kairėjimas. Kai kurie jų prasitarė, kad planas suvienyti kairiąsias partijas į vieną stiprią jėgą gyvuoja jau kelerius metus. Puse lūpų kalbėta ir apie Algirdą Brazauską, galintį atsistoti tos jėgos priekyje.

Visas šias kalbas V.Andriukaitis kategoriškai neigė ir tvirtino, kad jos skleidžiamos tyčia. Jis teigė, jog apie galimą koaliciją su LDDP būtų galima diskutuoti tik po Seimo rinkimų, tačiau tvirtino: koalicinis sąrašas neįmanomas.

Buvo kalbama, kad V.Andriukaičio nenorą vienytis su LDDP skatina ir neigiama kai kurių partijos narių nuomonė apie "komunistinį LDDP praeities šleifą".

Dabar V.Andriukaičio nuomonė pasikeitė kardinaliai: socdemai pareiškė apie bendrą koaliciją su LDDP ne tik per rinkimus, visiškai rimtai kalbama apie galimą partijų susijungimą.

LŽ žiniomis, jau dabar kai kurie partijų skyriai dirba išvien kaip viena politinė jėga.