aA
Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis negalės eiti pareigų, tačiau kada jis neteks posto, priklausys nuo „tvarkiečių“ pateikto kandidato į ministrus, sako premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.
Saulius Skvernelis ir Algirdas Butkevičius
Saulius Skvernelis ir Algirdas Butkevičius
© DELFI / Tomas Vinickas

„Tik pateikus naują kandidatą, tada aš apsispręsiu dėl šito ministro darbo nutraukimo“, – antradienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

„Kai aš turėsiu kandidatą, jų („tvarkiečių“) deleguotą ir kada tas kandidatas bus patikrintas teisėsaugos institucijų, tada bus sprendžiamas klausimas, nuo kurios dienos vidaus reikalų ministras S.Skvernelis turi palikti pareigas ir nuo tada pradės naujas“, – dėstė Vyriausybės vadovas.

Ministrus Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

A.Butkevičius teigė dar prieš išvykdamas į Kiniją žinojęs, kad S.Skvernelis Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Prieš išvykdamas į Kiniją buvau susitikęs su ponu Karbauskiu ir vidaus reikalų ministru (...). Tuo metu kaip tik pokalbis vyko apie tai, kad vidaus reikalų ministras ponas Skvernelis dalyvaus Seimo rinkimuose Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše ir bus tos partijos vedlys. Mes susitarėme, kad apie tai viešai bus pranešta po balandžio 9 dienos, kada jau bus oficialiai galima pradėti vykdyti rinkimų kampaniją“, – teigė premjeras.

Anot jo, vidaus reikalų ministras iš karto žinojo, kad gali tekti trauktis iš pareigų, jis tą esąs pasirengęs padaryti bet kuriuo metu, tačiau A.Butkevičius neslėpė norįs, kad S.Skvernelis balandį dar eitų pareigas, nes turi tarptautinių įsipareigojimų, kvietimų į svarbius renginius.

Antradienio rytą susitikęs su „tvarkiečių“ lyderiu europarlamentaru Rolandu Paksus premjeras tvirtino pirmiausia paprašęs jam raštu pateikti partijos prezidiumo sprendimą dėl ministro atšaukimo. Be to, jis pabrėžė nesąs „nusiteikęs deleguoti gal kuriam kitam ministrui (eiti vidaus reikalų ministro pareigas), nes yra daug darbų“.

Apie galimus kandidatus į vidaus reikalų ministro postą A.Butkevičius sakė su R.Paksu dar nekalbėjęs.

Paklaustas, ar nemato problemos, kad vidaus reikalų ministrą teiks partija, kurie pateikti įtarimai, Vyriausybės vadovas tvirtino, kad kandidatas turės būti be dėmelės ir privalės suprasti, kad į ikiteisminius tyrimus ministras negali kištis.

„Kandidatas bus pateiktas toks, koks man tiks, kokių nors interesų su įtarimais negali būti susieta, kandidatas bus atrinktas labai atsakingai, su kandidatu bus labai atviri pokalbiai, turės būti aiškiai suprasta, kad į jokias bylas ministras negali kištis. Manau, kad kiekvienas kandidatas tai supranta“, – tvirtino A.Butkevičius.

Partijai „Tvarka ir teisingumas“ pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu.

S.Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų rudens.

Paskelbęs apie planus dalyvauti rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ministras S.Skvernelis sakė, kad tikisi išlikti „nepriklausomu specialistu technokratu“. Jis žada nestoti į šią partiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.