aA
Kitą savaitę į tarnybą rinksis pirmieji šių metų šauktiniai.
Baziniai kariniai mokymai
Baziniai kariniai mokymai
© I.Budzeikaitės nuotr.

531 šauktinis pirmus tris mėnesius bazinį karinį rengimą atliks Didžioje Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje, vėliau bus perkelti į tarnybos vietas Klaipėdoje ir Vilniuje.

Pasibaigus trijų mėnesių bazinio rengimo periodui Rukloje, 495 kariai bus perkelti į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalioną Klaipėdoje, 36 kariai tarnybą tęs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione Vilniuje. Batalionuose kariai šešis mėnesius bus mokomi pagal kolektyvinio rengimo programą.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, didesnė dalis jaunuolių tarnybą atlikti pasirinko savo noru, kiti išreiškė pirmumo norą, jau būdami šaukiamųjų sąraše.

„Džiaugiuosi, kad savanorystė tęsiasi. Kviečiu ir kitus jaunuoliuos sekti tarnaujančių ir pradėsiančių tarnybą šauktinių savanorių pavyzdžiu ir aktyviai registruotis savo noru atlikti privalomąją karo tarnybą“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pareikšti norą 2016 metais atlikti tarnybą galima iki pat paskyrimo į paskutinius pristatymus į karinius vienetus spalio pradžioje.

Nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą šiais metais iš viso pradės 3 tūkst. šauktinių. Karo prievolės specialistai primena, kad šaukimo nurodymai į šiemetinius sąrašus patekusiems jaunuoliams siunčiami dalimis, priklausomai nuo planuojamos tarnybos pradžios laiko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.