aA
Teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“ (ISIS), prisiėmusi atsakomybę už išpuolius Briuselyje, paviešino garso įrašą, kuriame arabų kalba žada „juodas dienas“ prieš ISIS kovojančioms šalims už „jų agresiją“, informuoja washingtonpost.com.
„Islamo valstybė“ žada „juodas dienas“
© AP/Scanpix

„Su Alacho malone, su dėkingumu vien tik jam, karių grupė iš Kalifato, tesuteikia jai Alachas kilnumo ir paramos, skirta smogti kryžiaus žygio dalyvei Belgijai, kuri nesiliauja persekiojusi islamo ir jo žmonių. Taigi Alachas mūsų brolių rankomis pasiekė pergalę, pasėjo kryžiaus žygio dalyvių širdyse baimę ir siaubą jų šalies viduryje.

Kalifato kareivių grupė, apsijuosusi diržais su sprogmenimis, apsiginklavusi sprogmenimis ir automatiniais šautuvais smogė į kruopščiai Belgijos sostinėje Briuselyje parinktas vietas, jie pasirodė Briuselio oro uoste ir metro stotyje, nužudė kryžiaus žygio dalyvių, paskui detonavo savo diržus su sprogmenimis.

Išpuolių rezultatas – nužudyta daugiau nei 40 ir sužeista ne mažiau nei 210 kryžiaus žygio dalyvės valstybės piliečių, šlovė ir dėkingumas Alachui.

Pažadame, kad kryžiaus žygyje prieš IS dalyvaujančių šalių laukia juodos dienos už jų agresiją prieš IS, o tai, kas laukia, bus dar blogiau ir sunkiau, su Alacho leidimu. Šloviname Alachą už tai, kad jis saugo ir padeda. Prašome Alacho priimti mūsų brolius tarp kankinių.“

Dar prieš IS paviešinant garso įrašą, su grupuote ryšių turinti „Amaq News Agency“ pranešė, jog ISIS prisiima atsakomybę už išpuolius Briuselyje.

Antradienį ISIS nariai įvykdė teroristinius išpuolius Zaventemo oro uoste ir Malbeko metro stotyje Briuselyje, Belgijoje, kuri dalyvauja tarptautinėje koalicijoje prieš ISIS.

ISIS nariai šaudė Zaventemo oro uoste, paskui keli susisprogdino, o vienas susisprogdino Malbeko metro stotyje. Per išpuolius žuvo ir sužeista daugiau nei 230 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.