aA
Artimiausiu metu į Lietuvą gali būti perkelta antroji pabėgėlių šeima pagal Europos Sąjungos (ES) susitarimą, sako vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.
Pabėgėliai Graikijos pasienyje
Pabėgėliai Graikijos pasienyje
© Reuters/Scanpix

„Viena šeima artimiausiu metu gali atvykti (...) tai sirai“, – BNS šeštadienį sakė E. Jankevičius.

Pabėgėlių šeima būtų perkelta iš Graikijos. Viceministras neįvardijo, kiek šeimoje yra asmenų ir kada tiksliai ji planuoja atvykti.

Pasak jo, pirmoji pagal ES programą perkelta keturių irakiečių šeima jau yra sėkmingai įsikūrusi Vilniuje: šeimos galva sostinėje jau dirba barzdaskučiu, žmona kol kas nedirba ir augina mažametį kūdikį bei kitą vaiką.

Europa šiuo metu ieško būdų išspręsti pabėgėlių krizę, kai per praėjusius metus į Europą atvyko daugiau nei milijonas pabėgėlių, dauguma jų – iš karo draskomos Sirijos.

Lietuva pagal Europos Sąjungos programą yra priėmusi vieną keturių asmenų pabėgėlių šeimą, o per dvejus metus yra įsipareigojusi priimti 1105 žmones.

Lietuvos nuolatinė atstovybė Europos Sąjungoje vasario pradžioje BNS informavo, kad pagal ES vykdomą perkėlimo programą į kitas Sąjungos šalis iš Italijos iki šiol buvo perkelti 279 pabėgėliai, iš Graikijos – 202 žmonės. Tuo metu Europos Sąjunga yra sutarusi per dvejus metus nuo 2016-ųjų perskirstyti 160 tūkst. pabėgėlių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.