aA
Maskvoje teisėsaugininkai apsupo metro stotelę „Oktiabrskojė pole“ ir sulaikė moterį su nupjauta vaiko galva.
Maskvoje – kraupus nusikaltimas: sulaikyta moteris su nupjauta vaiko galva
© Stopkadras

Moteris ėmė šaukti: „Allahu Akbar“.

TV „LifeNews“ išplatino filmuotą reportažą, kuriame matyti, kaip juodai apsirengusi moteris, mojuodama, kaip matyti, vaiko galva, eina prie išėjimo iš metro. Moteris grasino susisprogdinti, informuoja newsru.com.

Įvykio vietoje yra policininkai, greitosios pagalbos automobiliai, taip pat Tiriamojo komiteto automobilis. Kaip praneša TASS, moterį sulaikė.

Agentūros šaltinis teisėsaugos institucijose patvirtino, kad moteris turėjo vaiko galvą.

Kiek anksčiau paaiškėjo, kad sudegusiame Maskvos bute rado vaiką su nukirsta galva. Tai įvyko „Nacionalinio sukilimo“ prospekte, palei metro stotelę „Oktiabrskojė pole“.

Kaip praneša „Interfax“, dėl trejų–ketverių metų vaiko žmogžudystės įtariama auklė. Oficiali Maskvos valdybos Tiriamojo komiteto atstovė Julija Ivanova teigė, kad auklė sulaikyta.

Nurodoma, kad ta moteris yra 38 metų Giulčehra Bobokulova, kuri dirbo samdoma aukle. Pagal preliminarius duomenis, arešto metu moteris buvo apsvaigusi nuo narkotikų, nurodė vienas „Interfax“ šaltinis. Šiuo metu tyrėjai aiškinasi, koks jos įvykdyto nusikaltimo motyvas, taip pat – visas įvykio aplinkybes.

„Turint omenyje neadekvatų sulaikytosios elgesį, tyrėjai nedelsdami skyrė jai teismo psichiatrinę ekspertizę, kad išsiaiškintų, kiek ji geba suprasti savo veiksmų ir poelgių reikšmę“, – pridūrė J. Ivanova.

Pasak J.Ivanovos, ta moteris buvo palikta bute su mažamete jos tėvų, kurie išėjo su vyresniu vaiku. Manoma, kad tada įtariamoji dėl dar nenustatytų priežasčių nužudė savo globotinę, padegė butą ir pasišalino iš nusikaltimo vietos.

Полиция оцепила станцию метро «Октябрьское поле», где человек с окровавленной головой ребенка начал кричать «Аллах Акбар...
Posted by Эхо Москвы on Monday, February 29, 2016

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.