aA
Trečiadienį Vilniuje, Antakalnio poliklinikoje, iš lietuvės, ištekėjusios už Indijos piliečio, sutuoktinis iš rankų išplėšė jų 8 mėnesių kūdikį ir paspruko.
Vilniuje kūdikį pagrobusio indo ieško policija ir pasieniečiai
© Vida Press

Sutuoktinių santykiai senokai pašliję, moteris nori skyrybų, tačiau formaliai jie vis dar susituokę.

Vilnietė iškart kreipėsi į policiją. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą ne pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, o dėl vaiko buvimo vietos nustatymo, nes kūdikis laikomas dingusiu be žinios.

Dieną buvo gauta informacijos, kad indas su kūdikiu jau Rygoje. Bet paskui vėl atsirado pagrindas manyti, kad jis vis dar Lietuvoje.

Kūdikio ieškantys policijos pareigūnai bendradarbiauja su Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Vilniaus 1 policijos komisariato Kriminalinės policijos 2 skyriaus viršininkė Danutė Brazdeikienė DELFI sakė, jog dabar dar anksti kalbėti apie kūdikio tėvo atsakomybę: „Reiks įvertinti visas aplinkybes, tada spręsime, ar tėvui gresia baudžiamoji atsakomybė. Bus viskas įvertinta“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.