aA
Balandžio pirmosios pokštą palaikė tiesa įtakingas Prancūzijos laikraštis "Le Monde". Balandžio 5 dienos numerio pirmajame puslapyje jis išspausdino sensacingą medžiagą - atsiminimų, kuriuos neva rašo buvęs Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas, ištraukas.
Kaip pažymėjo laikraščio "Moskovskij komsomolec" korespondentas, šios vertingos ištraukos "padeda įminti 1999 metų galvosūkį", kai Jelcinas netikėtai paskelbė atsistatydinąs.

Skaitytojai taip pat sužinojo, jog, pasirodo, Jelcinas suprato, kad Vladimirui Putinui lemta puiki ateitis, dar 1994 metais, pamatęs, kaip mikliai būsimasis prezidentas medžioklėje pašovė įmitusį šerną.

Memuarų ištraukos, matyt, pasirodė laikraščiui "Le Monde" tokios įdomios, kad jis neatkreipė dėmesio į "Moskovskij komsomolec" numerio, iš kurio jos buvo perspausdintos, datą - balandžio 1-ąją.

Atsiprašydamas kitą dieną savo skaitytojų, Prancūzijos laikraštis teisinosi tuo, kad "Maskovskij komsomolec" paskelbtos "atsiminimų ištraukos" buvo "labai gerai parengtos ir pateiktos, žinomi epizodai įtaigiai papasakoti Jelcino kalboms ir pareiškimams būdingu stiliumi".

Redakcija pažadėjo, kad ateityje "bus kantresnė ir atsargesnė", laukdama "tikrųjų pirmojo Rusijos prezidento atsiminimų".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.