aA
Druskininkų merui Ričardui Malinauskui, kuris minimas skandalingame vadinamojo Vijūnėlės dvaro tyrime ir kuriam STT yra suteikęs specialiojo liudytojo statusą, gali būti pasiūlyta susispenduoti narystę partijoje.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Tai antradienį, grįžęs iš atostogų, žurnalistams pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Šiandien kaip tik turime partijos valdybos posėdį, jis pats turės atsakyti į kai kuriuos jam numatytus užduoti klausimus, mano, aišku, bus pasiūlymas, kol jis yra specialusis liudytojas, galėtų partijoje savo narystę sustabdyti“, – DELFI klausiamas, kodėl atsistatydinusiai sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei ir Druskininkų merui R. Malinauskui taikomi skirtingi standartai, atsakė A. Butkevičius.

Pasak A. Butkevičiaus, to reikia, kad nebūtų spekuliuojama partijos atžvilgiu.

A. Butkevičiaus teigimu, tuo, artėjant rinkimams, jau pasinaudoja oponentai.

„Artėjant rinkimams, išnaudoja juodąsias technologijas ir, aišku, visuomenei formuoja tam tikras neigiamas nuostatas partijos atžvilgiu“, – politiniais oponentais piktinosi A. Butkevičius.

Tačiau premjeras mano, kad kol vyksta tyrimas, R. Malinauskas neturėtų būti nušalintas nuo mero pareigų. „Aš tikiuosi, kad teismas arba teisėsaugos institucijos artimiausiu metu užbaigs tyrimą ir į visus klausimus bus atsakyta“, – sakė A. Butkevičius.

DELFI primena, kad Druskininkų meras yra ir valdančiosios LSDP vicepirmininkas.

R. Malinauskas: padarysiu ne skubotus, o kardinalius sprendimus

Pats R.Malinauskas tvirtino su premjeru šio klausimo neaptaręs ir norintis išgirsti jo „žodžius ir argumentus“, tačiau sakė nematantis, dėl ko reikėtų trauktis iš partijos ar stabdyti narystę joje.

„Dėl ko trauktis nėra, kai susitiksiu su premjeru, apkalbėsiu ir padarysiu ne skubotus, o kardinalius sprendimus. Aš labai abejoju, ar tokie variantai man priimtini“, – BNS antradienį sakė R.Malinauskas.

„Visos sukurptos muilo šitos operos, jos sprogs, jeigu kažkam norisi, kad jos sprogtų greičiau, tai, deja, aš ne viską galiu įrodyti per vieną dieną. Kada jūs įvardinsit nors vieną skandalą, kuris turi pagrindo, pasitrauksiu ne tik iš mero, bet ir iš visur kitur“, – kalbėjo R.Malinauskas.

Anksčiau R.Malinauskas BNS yra sakęs, kad sulaukęs iš partijos raginimų atsitraukti į juos atsižvelgtų.

Druskininkų vadovas pirmadienį buvo apklaustas tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, turėjusį reikšmės statybų Druskininkuose įteisinimui.

Ginasi dėl Vijūnėlės: tai oponentų šūvis pro šalį

Informavęs, kad patenkins sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės atsistatydinimo pareiškimą, A. Butkevičius aiškinosi dėl Vyriausybės vaidmens Vijūnėlės dvaro istorijoje.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo atliekanti STT kaip specialųjį liudininką jau apklausė aplinkos ministrą „tvarkietį“ Kęstutį Trečioką – nedaug trūksta, kad jam būtų pateikti įtarimai.

Kaip specialusis liudytojas pirmadienį apklaustas ir Druskininkų meras, A. Butkevičiaus pavaduotojas partijoje Ričardas Malinauskas. STT kaip liudytoją žada apklausti patį premjerą.

A. Butkevičius sakė, kad tokių atostogų nelinkėtų niekam. Jo teigimu, visi politiniai įvykiai turi priešrinkiminės kovos atspalvius.

Pasak A. Butkevičiaus, jei anksčiau Vijūnėlės dvaro paminėjimas jam sukeldavo juoką, tai dabar juoktis nebegalima ir kalbėti reikia rimtai.

„Noriu aiškiai pabrėžti – visada, būdamas ministru pirmininku, elgiuosi ir elgsiuosi teisingai, principingai ir atsakingai, ir jei kažkas dar turi abejonių, kad aš galėčiau, ar partijos bičiuliams, ar kažkokiems pažįstamiems, giminaičiams priimti išskirtinius nutarimus ir juos praleisti Vyriausybėje bei įtraukti į darbotvarkę, kad jie būtų nesuderinti ir galėtų būti svarstomi – to niekada“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Ir šiuo atveju, sakė ministras pirmininkas, buvo išlaikyta įprasta tvarka, Vyriausybės nutarimas dėl kurortinių zonų buvo suderintas, dėl nutarimo negauta pastabų nei iš teisininkų, nei iš kitų Vyriausybės narių.

A. Butkevičius nori, kad tyrimas STT būtų atliktas kuo greičiau, jam neturi būti trukdoma. Premjeras pats ketina susitikti su STT ir į visus klausimus atsakyti. „Aš noriu pasakyti ir šiandien esu įsitikinęs – galiu nuliūdinti politinius oponentus – visa ši išpūsta istorija yra šūvis pro šalį – nebent aš kažko nežinau“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

A. Butkevičius: K. Trečiokas – teisus

A. Butkevičius sako Vijūnėlės dvaro istorijoje nematantis aplinkos ministro K. Trečioko atsakomybės. „Noriu drąsiai pasakyti – aplinkos ministras, mano įsitikinimu, kada pristatinėjo šitą Vyriausybės nutarimo projektą, jis yra teisus. Bet aš negaliu pasakyti, nebent buvo kažkokie kiti dalykai, aš manau, tyrimas duos atsakymą“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Jis užsiminė, kad po tyrimo pabaigos gali būti surengta dar viena spaudos konferencija, kurioje jis „galės įvardyti žinomas priežastis“.

A. Butkevičius sakė trečiadienį laukiantis „rimto pokalbio“ su prezidente D. Grybauskaite.

„Mane patį irgi sudomino išsakytas tonas, kad Vyriausybėje lyg tai yra tam tikra korupcija. Aš, kaip ministras pirmininkas, esu pasiruošęs už viską ir visada atsakyti, aš norėsiu, kad konkrečiai būtų pateikti faktai ir norėsiu išgirsti, kur yra korupcija, nes niekada su tokiais dalykais nesitaikstysiu ir nesitaikstau“, – tvirtino A. Butkevičius. Pasak premjero, esant korupcijos faktams, jis pasiruošęs korumpuotus tarnautojus atleisti tą pačią dieną.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.