aA
Krokuvos universiteto ligoninėje mirė pirmasis žmogus, sirgęs kiaulių gripu AH1N1, pranešė TVN24. Nuo šios ligos toje pačioje ligoninėje gydomi dar du asmenys.
Lenkijoje mirė pirmoji kiaulių gripo auka
© Scanpix

Kaip aiškina ligoninės atstovė spaudai Maria Wlodkowska, kol kas nežinoma ar tikrai kiaulių gripas buvo ligonio mirties priežastimi. Tai parodys skrodimas, kurio rezultatai kol kas nežinomi.

Kitų dviejų šia liga sergančių pacientų sveikatos būklė yra gera. Prieš tai iš ligoninės išrašytas šia liga sirgęs, tačiau pasveikęs ligonis.

Likę du ligoniai paguldyti izoliuotose palatose, jiems būtinų vaistų pakanka. Tačiau ligoninės personalas imasi priemonių, kad kiaulių gripas nepasiektų kitų ligonių.

Tai ne pirmas atvejis, kai Lenkijos ligoninėse konstatuojamas kiaulių gripas. Keletas ligonių gydomi pasienio su Kaliningrado sritimi ligoninėse. Manoma, kad būtent iš šios Rusijos Federacijos srities į Lenkiją plūsta virusas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.