aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad teisėsaugos institucijos turėtų įvertinti sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės teiginius apie kyšio davimą gydymo įstaigoje.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Ministrė R. Šalaševičiūtė interviu radijuje pareiškė, kad ir pati yra davusi gydytojui pakišą, kai vienas artimų giminaičių nesutiko operuotis, kol neatsilyginta gydytojui.

D. Grybauskaitė pabrėžia, kad kyšio davimas yra nusikaltimas.

„Kyšio davimas yra nusikaltimas. Todėl sveikatos apsaugos ministrės pareiškimus dėl galimo kyšio davimo turi įvertinti teisėsauga“, - prezidentės D. Grybauskaitės žodžius DELFI perdavė Spaudos tarnyba.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė jau verstinanti R. Šalaševičiūtės prisipažinimą dėl kyšio davimo, tačiau kol kas neaišku, ar dėl to bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už kyšio davimą Baudžiamasis kodeksas numato bausmę ne tik ėmėjui, bet ir davėjui.

„Atvirai pasakius, gal prieš penkerius ar šešerius metus aš ir vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta. Tai mano pastangos įkalbėti nepadėjo. Visai nežinojau, kaip čia reikėtų paduoti - ar, mąsčiau, tarp dokumentų, ar į kišenę. Tiesiog buvo toks momentas“, - interviu prisipažino R. Šalaševičiūtė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.