aA
Lietus, debesys ir vėjas – štai tokia formule turėsime „mėgautis“ artimiausiomis dienomis.
Orai: savaitgalį gali pabirti snaigės
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Iš sniego jau teliko tik prisiminimas, tad šiuo metu šalyje vyraus gana purvinas peizažas. Savaitgalį dėl nenurimstančio vėjo orai bus audringi, daugelyje rajonų vėl prisipildys balos.

Penktadienį gūsingas vakarų vėjas vis atpūs vieną kitą lietaus debesį. Temperatūra keletu laipsnių smuktels žemyn. Nakties metu vietomis galima šalna, tad kelias bus slidus. Vilniaus ir Kauno apylinkėse dangus bus niūrus, protarpiais palis. Oras tesušils iki 3 laipsnių. Šiauliuose nakties dangus išsigiedrins, bus apie 1 laipsnį šilumos. Ryte ir dieną danguje vėl supsis debesys, temperatūra sieks 2–3 laipsnius šilumos. Pajūryje vėjas nupūs ir vėl atpūs debesis, tad protarpiais ir saulė savo spinduliais palepins. Termometrų stulpeliai fiksuos 3–4 laipsnius šilumos. Vakarop palis.

Šeštadienį vėl bus šilčiau, o vėjas net neketins nurimti. Daugelyje rajonų daugiau ar mažiau palis. Vilniuje ir Kaune temperatūra svyruos tarp 5–6 laipsnių. Danguje kabantys debesys protarpiais vis šliūkštels lietaus. Šiauliuose bus apie 4–5 laipsnius šilumos. Didesnė lietaus tikimybė numatoma vakarėjant. Pajūryje vėjas dar labiau įsisiautės. Visą parą iš debesų varvės lietus, oras šils iki 6 laipsnių.

Sekmadienį, pirmoje paros pusėje, vietomis bus apie nulį, tad iš debesų gali pabirti snaigės. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktį bus apie 3–4 laipsnius šilumos. Auštant temperatūra laipsniu kitu sumažės. Dieną oras daugiau ir nesušils, bus apie 2 laipsnius. Šiauliuose, tamsiuoju paros metu, vyraus kontrastinga temperatūra: naktį numatomas lietus ir 2 laipsniai šilumos, o ryte nulinė temperatūra ir sniegas. Būkite budrūs keliuose. Įdienojus oras sušils iki 2 laipsnių, krapnos lietus. Pajūryje dangumi vis keliaus nedideli debesys, protarpiais purkš lietus. Temperatūra sieks 2–3 laipsnius šilumos, tačiau dėl smarkaus vėjo bus gerokai vėsiau.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , teks susitaikyti, jog ateinančios savaitės pradžioje sausesnių orų nesulauksime. Smarkus vėjas vis atgins lietaus debesis.

gismeteo.lt