aA
Marijampolės apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, sausio 20 d., apie 18 val., A5 kelyje Kaunas-Marijampolė sustabdė „Audi A6“, kurį vairavo 56-erių Kalvarijos gyventojas.
Kriminalistai alkoholinių gėrimų fabrikėlį rado sodo namelyje
© Marijampolės apsk. VPK nuotr.

Patikrinus automobilį, jo salone buvo rasta 3 plastikinės talpos su baltos spalvos skysčiu, turinčiu spirito kvapą (apie 90 litrų). Tyrimas pradėtas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Tęsiant tyrimą, tą patį vakarą buvo atlikta krata Marijampolės sav. Balsupių kaime gyvenančio, anksčiau teisto 36-erių asmens gyvenamosiose patalpose. Kratos metu rasta ir paimta 3 plastikinės talpos su baltos spalvos skysčiu, turinčiu spirito kvapą (apie 90 litrų). Šis pilietis, kaip įtariama, užsiėmė nelegalia nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio prekyba. Jis buvo sulaikytas 48 val. ir uždarytas į areštinę.

Toliau tiriant minėto piliečio galimą nusikalstamą veiklą, buvo atlikta daugiau kratų. Marijampolėje, Vokiečių g. esančiame garaže rasta ir paimta cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis (1196 pakeliai), o sodų bendrijoje „Obelinė“, sodo namelyje, rastas visas alkoholinių gėrimų gamybos fabrikėlis, alkoholio filtravimo įranga, tuščių butelių ir kamštelių, taip pat rasta Rusijos Federacijos banderolių ženklų, skirtų žymėti alkoholio buteliams. Taip pat rasta ir paimta apie 420 litrų skysčio, turinčio spirito kvapą, praneša Marijampolės apskrities policija.

Minėtame sodo namelyje rasta ir nelegaliai laikomų šaudmenų, skirtų C kategorijos šaunamiesiems ginklams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.