aA
JAV generolas Josephas Dunfordas paragino imtis skubių ir ryžtingų karinių veiksmų bei taip užkirsti kelią „Islamo valstybės“ (IS) veiklos plėtrai Libijoje. Jis įspėjo, kad džihadistų grupė planuoja šalį panaudoti kaip savo regioninę bazę, praneša „Reuters“.
Josephas Dunfordas
Josephas Dunfordas
© AP/Scanpix

J. Dunfordas kol kas nepateikia jokių detalių apie savo siūlymus Vašingtonui. Tiesa, tarp jo nurodomų tikslų – sąjungininkų paramos regionui gerinimas, vietos kariuomenės, galinčios apginti Libiją, kūrimas, šalies kaimynių stiprinimas.

„Norime imtis ryžtingų karinių veiksmų pasipriešinti IS veiklos plėtrai, tačiau tuo pat metu tai atlikti norime taip, kad paremtume ilgalaikį politinį procesą“, – sakė reporteriams J. Dunfordas.

Ketvirtadienį po IS grupuotės atakų Ras Lanufo mieste Libijos šiaurėje, esančiame už 650 kilometrų į rytus nuo šalies sostinės Tripolio, užsidegė naftos rezervuarai. Pastarosiomis savaitėmis padėtis Libijoje smarkiai pablogėjo. Ginkluoti IS būriai stengiasi išplėsti kontroliuojamas teritorijas ir užimti As Sidro bei Ras Lanufo uostus, per kuriuos eksportuojama nafta.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.