aA
Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė teisingumo ministro prašo paaiškinti, dėl kokių motyvų ministerijos departamento referento-sekretoriaus pareigose pageidaujama įdarbinti tik moterį. Trečiadienį spaudoje pasirodė skelbimas, kuriame Teisingumo ministerija skelbia konkursą eiti Tarptautinės teisės ir Europos integracijos departamento referentės-vertėjos pareigas.
A. Burneikienė kreipėsi į teisingumo ministrą Gintarą Balčiūną, prašydama paaiškinti, kodėl į šias pareigas norima priimti būtent moterį.

Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymas draudžia skelbimuose nurodyti reikalavimus, suteikiančius pirmenybę vienai iš lyčių, todėl toks Teisingumo ministerijos skelbimas pažeidė įstatymą.

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarime yra nurodoma, kad pareigų, profesijų, teisinio statuso, rangų, titulų, mokslo laipsnių ir panašūs pavadinimai apibendrintai reiškiami vyriškos giminės daiktavardžiais, todėl skelbiant konkursus pareigoms užimti turėtų būti nurodomas vyriškos giminės pareigų pavadinimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.