aA
Dvi jaunos rumunės, kurios penktadienį buvo išgelbėtos iš gaisro viename Bukarešto naktiniame klube, sekmadienį ligoninėje mirė nuo didelių nudegimų, pranešė gydytojai, to gaisro aukų skaičių padidindami iki 29.
Išaugo Rumunijoje per gaisrą klube žuvusių žmonių skaičius
© Reuters/Scanpix

Tuo tarpu tūkstančiai žmonių tylėdami, su gėlėmis, minėdami aukas sekmadienį žygiavo per Bukareštą, o JAV ambasadorius Hansas Klemmas apsilankė naktinio klubo „Colectiv“ vietoje ir susitiko su žmonėmis, kurie uždegė žvakutes, kad išreikštų solidarumą su gedinčiomis šeimomis.

„Deja, šiandien mirė dvi aukos, (25 ir 31 metų) moterys. Tų, kurie yra paguldyti į ligonines ir kurių (būklė) laikoma kritine, tebėra kritinės būklės“, – sakė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Raedas Arafatas.

Dėl minimo gaisro, kuris kilo per roko koncertą su pirotechnikos priemonėmis ir per kurį taip pat buvo sužeisti 184 žmonės, vyriausybė šeštadienį paskelbė tris nacionalinio gedulo dienas.

Sekmadienį pareigūnai sakė, kad visų žuvusiųjų tapatybė nustatyta, kad 146 žmonės vis dar gydomi ligoninėje ir kad 80-90 jų yra „sunkios ir kritinės būklės“.

Pareigūnai ir liudininkai sakė, kad klubo viduje buvo naudojamos pirotechnikos priemonės, o klubo feisbuko puslapyje reklamuojami to šou pirotechnikos efektai.

Generalinė prokuratūra vykdo tyrimą, taip pat – ir dėl įtariamo nužudymo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.