aA
„Shebab“ kovotojams Somalio sostinėje sekmadienį auštant sprogmenų prikrautu automobiliu atakavus viešbutį, žuvo mažiausiai 12 žmonių, pranešė policija.
Atakavus viešbutį Somalyje žuvo mažiausiai 12 žmonių
© Reuters/Scanpix

Su „al Qaeda“ susijusi „Shebab“ prisiėmė atsakomybę už išpuolį viešbutyje „Sahafi“, kuris yra populiarus tarp parlamentarų, vyriausybės darbuotojų ir verslininkų.

„Shebab“ tvirtino, kad vis dar kovoja su saugumo pajėgomis, bet Afrikos Sąjungos (AS) kariai, remiantys vyriausybės pajėgas, nurodė, kad perėmė pastato kontrolę.

„Užpuolikai prieš patekdami į vidų susprogdino automobilį-bombą, kad galėtų įeiti ... Turime pranešimų apie 12 žuvusiųjų“, – sakė policininkas Abdulrahidas Dahiras.

Liudininkai pasakojo matę kelių per pradinį sprogimą žuvusių žmonių kūnus. Pranešta, kad sprogmenų prikrautas mikroautobusas rėžėsi į viešbučio įtvirtinto komplekso vartus. Po pirmojo sprogimo nugriaudėjo galingas antras sprogimas.

Tada „Shebab“ kovotojai įsiveržė į vidų, liudininkai sakė girdėję intensyvų šaudymą ir kelis garsius sprogimus.

„Buvo didžiulis sprogimas ir žmonės prie įėjimo žuvo“, – sakė liudininkas Mohamedas Ismaelis, kuris buvo netoliese, kai išpuolis prasidėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.