aA
Spalio 31 d. Sinajaus pusiasalyje sudužęs keleivinis lėktuvas, kurio borto numeris 4CA9BF, buvo eksploatuojamas 18 metų.
Airbus A-321
Airbus A-321
© Scanpix

„Kogalymavia“ skrydžių bendrovė savininkus jau buvo pakeitusi du kartus – iš pradžių priklausė turkų „Onur Air“, o vėliau libaniečių „Middle East Air“ oro linijoms.

Šaltinis Šarm el Šeicho oro uoste naujienų agentūrai „RIA Novosti“ teigė, kad katastrofą patyrusio lėktuvo ekipažas kelis kartus per pastarąją savaitę kreipėsi į techninę tarnybą dėl problemų su variklių paleidimu.

Techninė apžiūra buvo atlikta

Egipto oro uostų priežiūros bendrovės vadovas Adelis Mahgoubas naujienų agentūrai ITAR-TASS pranešė, kad Egipte sudužusio rusų keleivinio lėktuvo „Airbus 321“ techninis patikrinimas buvo atliktas sėkmingai.

„Atlikta techninė lėktuvo apžiūra ir patvirtintas tinkamumas skrydžiui“, - informavo jis.

A. Mahgoubo teigimu, patikrinimo metu nenustatyta jokių gedimų. Taip pat jis pabrėžė, kad šiuo metu į Šarm el Šeichą vyksta techninės priežiūros specialistų komanda, kuri surinks visą informaciją, susijusią su katastrofą patyrusio lėktuvo būkle tuo metu, jai jis buvo šiame oro uoste, įskaitant ir vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

Siūlo atsisakyti senesnių nei 15 metų lėktuvų

Rusijos Dūmos pramonės komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Vladimiras Gutenevas pasiūlė įstatymu įtvirtinti draudimą Rusijoje eksploatuoti senesnius nei 15 metų lėktuvus, praneša naujienų agentūra ITAR-TASS.

„Atitinkamo įstatymo projektas jau seniai parengtas, o po galutinių konsultacijų esu pasirengęs pateikti jį apsvarstyti. Draudimo naudoti Rusijoje senesnius nei 15 metų lėktuvus aktualumas ir vėl išaugo“, - kalbėjo V. Gutenevas.

Jo teigimu, Rusijoje eksploatuojamų keleivinių lėktuvų amžiaus vidurkis šiuo metu siekia 21 metus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.