aA
Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių policija vėl gaudė neblaivius vairuotojus. Pagavo penkis, vienas iš jų ypatingesnis. Tačiau ypatingiausias tos nakties vairuotojas buvo blaivus. Jis pasižymėjo tuo, kad per naktį jam surašyti keturi protokolai už vairavimą neturint tam teisės.
Naktis Vilniuje: vampyrė, mašinos netekęs girtas vairuotojas ir vienos nakties baudų rekordininkas
© DELFI / Ainis Gurevičius

Reidas prieš vidurnaktį prasidėjo V. Kudirkos gatvėje. Čia greitai įkliuvo du neblaivūs jauni vyrai: „VW Golf“ 32 metų vairuotojui nustatytas 0,76 prom. girtumas, o „Lexus” vairavęs 26 metų vaikinas „įpūtė“ 0,69 prom. Pastarasis nepasakojo, ką gėrė, o „VW Golf“ vairuotojas tradiciškai teigė išgėręs „porą alaus“.

19-metis „Nissan Almera“ vairuotojas buvo blaivus, tačiau neturintis teisės vairuoti (teisių jis niekada ir neturėjo). Jam teko vidury nakties susirasti vairuotoją, galintį sėsti prie „Nissan“ vairo.

„Honda Civic“ vairavęs vaikinas turės susimokėti baudą už tai, kad važiavo automobiliu, kurio techninės apžiūros galiojimas pasibaigęs. Vaikinas pasakojo važiuojantis iš Berlyno - nuvažiavo tokį atstumą ir pataikė į policijos reidą iki namų likus porai kilometrų.

Po to įkliuvo „Peugeot“ vairuotojas. Iš jo 3 metams buvo atimta vairavimo teisė, terminas jau pasibaigęs, bet vyriškis neperlaikė vairavimo egzaminų, tad bus baudžiamas už vairavimą neturint tam teisės.

Po to pareigūnai pakeitė vietą - įsitaisė Geležinio Vilko gatvėje ties Vingio parku. Čia buvo sustabdytas „Lexus“. kuriuo važiavo jaunuolių kompanija. Vairuotojas „įpūtė“ tik 0,29 prom., tačiau paaiškėjo, kad iš jo jau anksčiau atimtas vairuotojo pažymėjimas.

O paskui atvažiavo tos nakties girčiausias. „Opel Astra“ vairuotojui (gim. 1985 m.) nustatytas 1,99 prom. girtumas. Be to, vairuotojo pažymėjimas iš jo atimtas jau anksčiau už tą patį - už tai, kad vairavo girtas. Automobilis išgabentas į saugomą aikštelę, nes gresia jo konfiskavimas. Girtas vairuotojas smarkiai keikdamasis sakė, kad „Opel“ priklauso įmonei ir tvirtino, kad išvažiuos į užsienį, nes Lietuvoje jam nepatinka.

Šis reidas neapsiėjo ir be gaudynių, kurios baigėsi netikėtai ir apmaudžiai. Stabdant „VW Passat“, vairuotojas sulėtino, pasuko kelkraščio link, o po akimirkos nuspaudė greičio pedalą iki galo ir nulėkė. Jį iškart nusivijo vienas iš reide dalyvavusių ekipažų. Deja, ne pirmos jaunystės policijos tarnybinis automobilis „VW Jetta“ netrukus neatlaikė ir sugedo taip, kad nebegalėjo važiuoti, jį teko išgabenti autovežiu. O „VW Passat“ dingo.

Iš Geležinio Vilko g. reido dalyviai nuvažiavo į tradicinę vietą - Pylimo gatvę, prie sankryžos su Klaipėdos gatve. Čia įžūlumą pademonstravo BMW su vokiškais numeriais vairuotojas: matydamas būrį policininkų ramiausiai pravažiavo pro ženklą „Įvažiuoti draudžiama“. Policininkai BMW pasivijo, paaiškėjo, kad juo važiuoja du azerbaidžaniečiai, turintys leidimus gyventi Vokietijoje, ir trys šviesiaplaukės vilnietės. Automobilio savininkas buvo neblaivus, todėl prie vairo buvo jo blaivus, bet neturintis vairuotojo pažymėjimo, bičiulis. Pažeidimų protokolai buvo ilgokai rašomi, užsieniečių damoms tai galų gale nusibodo, jos išlipo iš automobilio ir netvirtais žingsniais nuėjo, palikusios kavalierius be moteriškos kompanijos.

„Audi Q5“ vairavo neturintis tam teisės vaikinas. Jis buvo gavęs vairuotojo pažymėjimą, tačiau per pirmuosius dvejus metus prasižengė, turėjo perlaikyti egzaminus, bet to nepadarė.

Paskui pareigūnams teko vytis BMW, kurio vairuotojas, įvažiavęs iš Klaipėdos gatvės, pasuko į kairę nepaisydamas kelio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“. Vairavo marijampolietis, keletą metų gyvenantis užsienyje, Pasak jo, jį šitaip „nuvairavo“ navigacijos įrenginys. Vairuotojas nubaustas ne tik už ženklo pažeidimą, bet ir už tai, kad automobiliu jie važiavo šešiese.

Pylimo gatvėje pareigūnus pralinksmino „Audi“ vairuotoja - mergina buvo su vampyrišku helovino grimu ir netgi su iltimis. Ji buvo blaivi, jokių pažeidimų nepadarė, tad policininkai jai palinkėjo gero kelio.

Paskutinis reido etapas buvo Geležinio Vilko gatvėje, prie Edukologijos universiteto. Čia nemalonumai ištiko „Audi“ vairavusį jaunuolį - jis irgi per pirmuosius dvejus vairavimo metus padarė pažeidimų, turėjo perlaikyti egzaminus ir to nepadarė. Bet vaikinas neprarado geros nuotaikos: pareiškęs, kad „jei jau degti, tai linksmai“, su keleiviu pozavo prieš objektyvus.

O tada nutiko tai, kas smarkiai nustebino policininkus - vėl įkliuvo tas pats „Nissan Almera“ vairuotojas, kuriam prieš kelias valandas V. Kudirkos gatvėje buvo surašytas protokolas už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo. 19-metis nuoširdžiai stebėjosi: „Ką aš žinojau, kad jūs čia būsit?! Jūs juk tenai buvote!“.

Jam buvo surašytas dar vienas protokolas už vairavimą neturint tam teisės.

Be to, patikrinus duomenų bazes paaiškėjo, kad šį vaikiną už leistino greičio viršijimą du kartus nufotografavo stacionarūs greičio matuokliai. Tad buvo surašyti dar du protokolai už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo ir už greičio viršijimą. Iš viso vyrukas per naktį užsidirbo keturis protokolus, už tai jam gresia solidi bauda.

Reido pabaigoje dar įkliuvo dvi merginos. „Audi“ vairavusiai vilkaviškietei nustatytas 0,93 prom. girtumas. Mergina teigė išgėrusi vieną bokalą alaus.

Paskutinioji buvo „Mazda 6“ vairuotoja. Dar prieš pūsdama į alkoholio matuoklį mergina prisipažino išgėrusi kokteilį. Matuoklis parodė 0,45 prom. Tai pamačiusi mergina susigraudino. Jai gresia bauda ir vairuotojo pažymėjimo praradimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.