aA
Sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė buvo apklausta liudytoja Druskininkų vandens parko ikiteisminiame tyrime. LNK televizijai ministrė patvirtino, kad buvo apklausta ir pasirašė pasižadėjimą neskleisti informacijos apie tyrimą.
Rimantė Šalaševičiūtė
Rimantė Šalaševičiūtė
© DELFI / Kiril Čachovskij

Kaip skelbta, Druskininkų savivaldybei priklausančio Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis neseniai buvo sulaikytas įtariant piktnaudžiavimu.

STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo. Atlikdami šį ikiteisminį tyrimą, pareigūnai sulaikė „Aqua“ direktorių, bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas, dabar Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius Druskininkų sveikatingumo centre lankydavo nemokamai. Ž.Pacevičius sakė, kad centre lankėsi keturis kartus ir už nieką nemokėjo.

Seime trečiadienį daugiausiai valdančiųjų balsais blokuotas tyrimas dėl galimos korupcijos Druskininkų vandens parke. Prieš socialdemokratų mero Ričardo Malinausko valdomų Druskininkų klausimo įtraukimą į darbotvarkę buvo arba susilaikė komisijai priklausantys socialdemokratų, „darbiečių“, „tvarkiečių“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Mišrios Seimo narių grupės atstovai.
Socialdemokratai pareiškė, kad STT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Druskininkų, todėl klausimo svarstymas komisijoje esą galėtų būti suprastas kaip poveikis pareigūnams.