aA
Pretendentų į teisėjus atrankos komisija baigė atranką į Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjų pareigas - atrinktas 21 kandidatas.
Į Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjus atrinktas 21 kandidatas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Atrankoje į aštuonias laisvas ir dvi atsilaisvinančias teisėjų vietas Vilniaus miesto apylinkės teisme dalyvauti norą buvo pareiškę 33 kandidatai, iš jų: 22 kandidatai, išlaikę pretendento į teisėjus egzaminą, šeši teisės krypties socialinių mokslų daktaro laipsnį turintys asmenys ir penki persikelti pageidavę teisėjai.

Į komisijos posėdžius atvyko 30 kandidatų, penktadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija.
Prezidentei Daliai Grybauskaitei Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją siūloma rinktis iš: teisės krypties socialinių mokslų daktaro laipsnį turinčių asmenų – Kęstučio Jankausko, Eimučio Misiūno, Astos Jakutytės-Sungailienės, Linos Griškevič, Voldemaro Bumblio ir Rūtos Kazlauskienės; prokuroro padėjėjo Lino Pukinsko ir teisėjų padėjėjų Jurgitos Rimeikienės, Ingridos Mikužytės, Lino Dūdžio, Giedrės Norvilienės, Valerijaus Laušo, Anos Karšul, Rolando Bužinsko, Evelinos Petraitienės, Ingos Vaišvilienės, Monikos Lapukaitės, Vaidos Motiejūnienės, Jurgitos Maksimenko-Šėlienės, Jurgitos Petrauskienės, Ramūno Keidūno.

Pirmą kartą atrankoje dalyvavusių teisėjų padėjėjų I.Mikužytės, L.Dūdžio, G.Norvilienės, R.Bužinsko žinios pretendentų į teisėjus egzamino metu įvertintos devynias balais.

Komisijos vertinimai prezidentės nesaisto. Šalies vadovė teisėju gali paskirti bet kurį iš atrinktų kandidatų, taip pat galimas ir toks variantas, kai nepaskiriamas nė vienas atrinktas pretendentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.