aA
Lietuviai mokytojai tikrai nėra konservatyvūs. Priešingai – jie kūrybiški, linksmi ir išradingi. Tai įrodė Ugdymo plėtotės centro suorganizuotas konkursas, kuriame šalies pedagogai sušvito kitomis spalvomis.
Tarp mokytojų plinta šokio iššūkis: šimtai pedagogų parodė, ką moka
© Youtube stop kadras

Pastarasis centras mokytojus pakvietė dalyvauti konkurse kelionei į mokslo centrą Estijoje laimėti. Jiems buvo iškelta viena sąlyga – surinkti 5 žmonių komandą, išmokti 1 minutės trukmės šokį pagal Robbie Williams dainą „Candy“ ir jį nufilmuoti.

Į AHHAA mokslo centrą Tartu keliaus 6 nugalėtojų komandos. Iš viso – 30 pedagogų.

Ugdymo plėtotės centro metodininkės Marijos Načaitės teigimu, prie konkurso jau prisijungė beveik 70 mokyklų – daugiau nei 400 pedagogų.

„Organizuodami parodą „Mokykla“ mes nusprendėme, kad viena iš kertinių parodos temų bus mokytojo profesijos prestižas. Dėl to nutarėme, kad būtina suorganizuoti kažkokį konkursą, kuriame pedagogai galėtų pasirodyti iš kitos pusės – ne tik kaip griežti ir reiklūs specialistai“, – kaip kilo mintis surengti tokį konkursą, pasakojo ji.

Paklausta, kodėl buvo pasirinkta būtent šokio forma, M. Načaitė sakė, kad taip tęsiama tradicija. Praėjusiais metais mokytojai buvo kviečiami parodos metu dalyvauti sulėktuvėse („flashmob“).

„Šiemet mes kaip tęsiame mokyklos be sienų koncepciją, taip ir pasiliekame prie to paties šokio ir dainos“, – aiškino ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.