aA
Lietuvos policija į Slovėniją siunčia 20 mobiliųjų padalinių pareigūnų iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Alytaus apskrities vyriausiųjų policijos komisariatų. Sprendimas priimtas gavus Slovėnijos vidaus reikalų ministerijos prašymą.
 Policija, asociatyvi nuotr.
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Policijos departamento atstovai informuoja, kad pagrindinė pareigūnų užduotis – vykdyti bendrą patruliavimą kartu su Slovėnijos pareigūnais, padėti suvaldyti išaugusį migrantų antplūdį, patruliuoti prie išorinės ES sienos, užkardinti kriminalinius nusikaltimus ir kitus teisės pažeidimus.

Mūsų šalies pareigūnai į Slovėniją vyks su Lietuvos policijos tarnybiniais automobiliais, lietuviška policijos uniforma, spec. priemonėmis. Visas operacijos išlaidas apmokės Slovėnija.

Pasak Policijos departamento prie VRM viešosios policijos valdybos viršininko Sauliaus Gago, tai pirmas ir istorinis įvykis, kai tokios gausios policijos pajėgos vyksta į užsienio valstybę vykdyti viešosios tvarkos funkcijas.

Šiuo metu su kolegomis iš Slovėnijos derinamos galutinės išvykimo detalės. Pareigūnai išvykti turėtų artimiausiomis dienomis. Pareigūnai komandiruojami 1 mėnesiui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.