aA
Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu laikyto Henriko Daktaro sūnus Enrikas Daktaras siautėjo ne tik per atlikėjos Džordanos Butkutės koncertą Kaune, bet ir Vilniaus naktiniame klube „Absento fėjos“ – įtariama, nuo jo nukentėjo ne tik administratorius, bet ir vienas lankytojas.
Enrikas Daktaras
Enrikas Daktaras
© DELFI / Tomas Vinickas

„Nežinote su kuo turite reikalų“, – apsvaigęs nuo alkoholio naktiniame klube po konflikto su savo drauge šaukė 33 metų E. Daktaras.

Už tai, kad pažeidė viešąją tvarką ir nesunkiai sutrikdė dviejų asmenų sveikatą iš chuliganiškų paskatų, E. Daktaras buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn – baudžiamąją bylą trečiadienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ovidijus Ramanauskas.

Incidentas dabar jau neveikiančiame naktiniame klube įvyko dar praėjusių metų gegužės 11 d., apie 4 val.– su draugais ir mergina Vilniuje viešėjęs E. Daktaras be jokios priežasties prisikabino prie baro administratoriaus Andriaus Butrimo ir tą vakarą čia apsilankiusio Jono Žilinsko.

Pareigūnai nustatė, kad administratoriui E. Daktaras sudavė per nosį, o lankytojui smogė į kairį petį ir pakėlęs už ausų nutrenkė ant žemės.

Prieš šį incidentą H. Daktaro sūnus buvo įsivėlęs į konfliktą ir su kitais lankytojais, bet pareigūnais jų nepavyko nustatyti.

Su nukentėjusiaisiais šiuo metu vienai bendrovei vadovaujantis E.Daktaras susitaikė ir atlygino padarytą žalą. „Vyras atsiprašė, atrodo, normalus vyras“, – žurnalistams sakė J. Žilinskas, pažymėjęs, kad naktiniame klube net nežinojo, jog jį užpuolė E. Daktaras.

E. Daktaras kaltę dėl pareikštų kaltinimų pripažįsta iš dalies ir tikina, kad gailisi dėl savo poelgio sostinės klube. „Galėjau sužaloti, bet tai – netyčia“, – sakė E. Daktaras.

Pradėjus nagrinėti bylą paaiškėjo, kad E. Daktaras nesutinka, jog byloje valstybinį kaltinimą palaikytų prokuroras Marius Zupkauskas. Kaltinamojo advokatas pažymėjo, kad kaltinamasis aktas yra neparemtas faktiniais duomenimis, tyrimas buvo vilkinamas, nes kaltinamasis aktas buvo rašomas net 6 mėnesius. Be to, advokatas pažymėjo, kad prokuroras per tyrimą atlikusią tyrėją siūlė E. Daktarui prisiimti kaltę, susitaikyti su nukentėjusiais, todėl esą E. Daktaras prisipažino dėl inkriminuojamų veikų. Byla buvo perduota teismui, siūlant kaltinamajam bylą nutraukti susitaikius, bet teisėjai šio prašymo nepatenkino, nes E. Daktaras nusikalstamą veiką padarė neišnykus teistumui ir yra recidyvas.

Tačiau, anot advokato, vėliau buvo pakeisti teisės aktai, bet prokuroras dar kartą nesikreipė į teismą ir nepasiūlė bylos nutraukti susitaikius.

Su tokiais E. Daktaro gynėjo argumentais prokuroras M. Zupkauskas nesutiko ir nurodė, kad nėra pagrindo jį nušalinti. Prokuroro poziciją palaikė ir teismas, konstatavęs, kad nėra pagrindo abejoti valstybinio kaltintojo nešališkumu.

E. Daktaro advokatui užkliuvo ir prokuroro surašytas kaltinamasis aktas – esą kaltinamasis teigia, kad nusikalstamas veikas galėjo padaryti dėl neatsargumo, o prokurorai teigia, jog jis visiškai pripažįsta kaltę, kai esą nesunkius sveikatos sutrikdymus padarė iš chuliganiškų paskatų. Todėl kaltinamojo gynėjas prašė bylą grąžinti prokurorams, bet teismas ir šio prašymo netenkino.

Nors bylą buvo galima išnagrinėti supaprastinta tvarka ir taip E. Daktarą pripažinus kaltu bausmę sumažinti trečdaliu, nei kaltinamasis, nei jo gynėjas su tuo nesutiko ir teismo paprašė kviesti visus liudytojus ir nukentėjusiuosius.

Iki gyvos galvos nuteisto Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto sūnus šiuo metu metu mina teismų slenksčius ir Kaune, kur yra pripažintas nukentėjusiuoju, kai jį pagrobė taip pat su nusikalstamu pasauliu sietas Arūnas Pukelis.

Jeigu teisme bus įrodyta E. Daktaro kaltė, jam grės laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė. Jo bylą teismas toliau nagrinės gruodį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.