aA
Žinomas pedagogas Bronislovas Burgis vėl mins teismų slenksčius. Kauno apygardos teismas trečiadienį vėl atvers garsiąją buvusio KTU gimnazijos direktoriaus ir vienoliktokės konflikto bylą.
Bronislovas Burgis
Bronislovas Burgis
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Kauno apylinkės teismas rugpjūčio mėnesį nusprendė, kad B. Burgis kaltas ir skyrė jam vienerių metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Toks nuosprendis netenkino pedagogo – jis teismo verdiktą apskundė. Jo skundą aukštesnės instancijos – Kauno apygardos – teismas pradės nagrinėti trečiadienį.

DELFI primena, kad išgirdęs Kauno apylinkės teismo verdiktą B. Burgis negailėjo kritikos.

„Teismas pakartojo prokuroro šmeižtą ir melą, neįrodytus dalykus. Pritaikė straispnį, kurį prokuroras sugalvojo ir dar guodžiasi, kad išmano švietimo taisykles. Teismas užkasė tą gėlę, kuria buvo ta gimnazistė. Sutrynė ir sumynė. Dabar aš jai jau tikrai negalėsiu padėti“, - sakė B. Burgis.

B. Burgis buvo pripažintas kaltu dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą. Pedagogas į konfliktą su vienos iš gimnazisčių šeima įsivėlė po to, kad mokinė atsisakė palikti gimnaziją, nors buvo sučiupta rūkanti.

B. Burgis nukentėjusios šeimai sumokėjo 30 tūkst. Lt ir pasitraukė iš KTU gimnazijos direktoriaus pareigų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.