aA
Aktyvistai antradienį pranešė, kad „Islamo valstybės“ (IS) kovotojai susprogdino tris įkaitus Palmyros mieste, pririšę juos prie antikinių kolonų, skelbia AP.
Nauji žiaurūs „Islamo valstybės“ susidorojimo metodai
© AFP/Scanpix

IS garsėja žiauriais susidorojimo metodais. Savaitės pradžioje ekstremistų grupuotė paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip tankas pervažiuoja sugautą vyriausybės kareivį.

Pasak IS, tai buvo kerštas, nes kareivis tariamai pats tanku pervažiavo IS kovotojus. IS tankus perėmė kovose su Sirijos pajėgomis ir teritorijoje, kurią jie užėmė kaimyniniame Irake.

IS taip pat sunaikino daug antikinio Palmyros miesto reliktų, tarp kurių buvo didinga Belo šventykla ir Triumfo arka. IS Palmyros miestą iš vyriausybės pajėgų perėmė gegužę, kovotojai įsitikinę, kad antikiniai reliktai skatina stabmeldystę. Grupuotė ne tik naikina istorinį paveldą, bet ir plėšikauja, o vertingas senienas parduoda juodojoje rinkoje.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija (SOHR), kuri remiasi aktyvistų pateikiama informacija, pranešė, kad trys žuvusieji yra civiliai, tačiau jų tapatybės kol kas nėra žinomos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.